Rozsdagyár

DREAMGRAVE - Klippremier: False Sense Of Confidence

2016. március 26. - Kovenant

dreamgrave.jpg

Még 2014-ben jelent meg a szegedi progresszív metal csapat, a Dreamgrave nagylemeze "Presentiment" címmel, melyről most a zenekar egy speciális videóval jelentkezett.

Az idén már 3 napos Prog Heaven fesztiválon fellépő zenekar szokásához híven most is tekert egyet a dolgokon: a False Sense Of Confidence című dal megkapta a megjelenés óta egyébként minden dalhoz - még külön a tavalyi lemezbemutatóhoz - írt hegedűszólamokat. A felvételek ezúttal is a Black Hole Soundban készültek.

Az a helyzet, hogy prog banda és koncept album lévén ugyan sokan valami grandiózus, kosztümös, elborult sztorit várnának; nos, ők csalódni fognak. Mivel ez a legfelszabadultabb dalunk, egy hagyományos próbatermi videót készítettünk, ami igyekszik mindent megmutatni a dal hangszeres oldalából. A plusz hegedűszólam pedig hab a tortán. Sőt! A következő klipünk körül is megy már a munka, ami egy teljesen más oldaláról fogja bemutatni a zenekart. (Gyimesi Dömötör, dalszerző, gitáros)

Krisztina csatlakozásával egy új játékszer került a kezembe: a hegedű a legutóbbi lemezünk egyébként sem kevés drámai hatással operáló dalait egy teljesen más dimenzióba emelte. Ebből hallható és látható némi ízelítő, de koncerten minden dalban masszív szerepet kapott a vonós hangszer, érdemes külön figyelni, mert sok dalrészben új hangulatok bontakoznak ki általa. (Mayer János, dalszerző, billentyűs)

A csapat lemeze és egyéb cuccai elérhetőek a Bandcamp-es boltjukból, innen: https://dreamgrave.bandcamp.com/merch. Rendelni kedvezményes áron közvetlenül a bandától lehet a band@dreamgrave.com címen keresztül.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr6110418212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása