Rozsdagyár

A 10 legjobb finn metalbanda az angolok szerint

2016. június 01. - Felicium

6446f534-e4e5-4f30-b2ba-31185d5556ad.jpg

A finnek mindig is jók voltak a rock és metal műfajokban. Elég csak belegondolni, kevés ember létezik, aki ne ismerne legalább néhány bandát, mint a Nightwish, HIM, The Rasmus, Korpiklaani vagy épp a Lordi. Mai cikkünkből kiderül, hogy az angolok (britek) mely 10-et tartják a legjobbnak.

Amorphis

Csak úgy, mint a brit Skyclade, az Amorphis is segített beindítani a folk metal forradalmat, ugyanis a 90-es évek elején tradicionális népi és progresszív elemeket adtak a death metalhoz. A későbbiekben még megfűszerezték a finn/skandináv mitológiával, azaz a Kalevalaval.

Beherit

Mint tudjuk, Norvégia a leghíresebb/hírhedtebb ország, amióta csak létezik a black metal. A finnek a 80-as évek végén életet adtak a Beheritnek, mely ugyanazokat az értékeket képviselte, mint norvég testvéreik. A banda a mai napig népszerű és aktív.

Children Of Bodom

A dallamos death metal és a virtuóz gitárjáték találkozása. Ez a Children Of Bodom. A csapat egyike a legkedveltebb finn bandáknak és az egyik legtöbb nemzetközi sikert/elismerést is ők érték el. Az évek során Alexi Laiho neve örökre beleégett a metal közösség tudatába.

Nightwish

Ismételten egy trend- és stílusteremtő zenekarral van dolgunk. Kombinálták a szimfonikus heavy metalt és az operát, valamint megmutatták, hogy a női énekes csapatoknak is van keresnivalója. Ők is a legismertebb és nemzetközileg legelismertebb finn zenekarok közé tartoznak.

Apocalyptica

Az Apocalyptica gyakorlatilag egy új stílust teremtett azzal, hogy közelebb hozta egymáshoz a rock/metal és klasszikus zenét. Kezdetben Metallica számokat dolgoztak át csellóra, később pedig a feldolgozások mellé jócskán érkeztek saját szerzemények is.

Impaled Nazarene

Ivászat, morbid humor, őrület. Ők a finn extrém metalos Impaled Nazarene, akik egyszerű black metal zenekarként kezdték pályafutásukat, ám elég hamar egy teljesen más irányt vettek és kicsit punkosabb, nihilistább, de avantgárd maradt zenéjük.

Turisas

Ők az egyik oka, hogy a folk és a szimfonikus metal a országon kívül is népszerűvé vált. Az előző században indult útjára a csapat, a szokványos hangszerek mellett olyanokkal, mint a hegedű vagy épp a tangóharmonika. Szövegeik többek közt viking és történelmi történeteket dolgoznak fel, vegyítve humorral és 70-es évekbeli diszkóval, melyek együttes elegye teszi olyan egyedivé zenéjüket.

Ensiferum

Ismét egy csapat, akik a finn folk metal forradalom alatt lettek népszerűek. Az Ensiferum rajongók ezreit nyerte meg a melodikus és epikus szerzeményeivel. A csapat jelenleg is aktív és turnézik világszerte.

HIM

Ki ne ismerné a "love metal"-t alapító HIM zenekart, akik a Paradise Lost gótikus metalját és a 80-as évek pop/rock stílusát ötvözték, mellyel megannyi tiniszívet lágyítottak el. A frontember Ville Valo hihetetlen gyorsan a nemzet legismertebb rocksztárja lett, beleértve azt is, hogy betört az amerikai köztudatba is.

Lordi

A Lordira egy egész világ emlékszik, ugyanis ők voltak azok, akik meglepetésre megnyerték a 2006-os Eurovíziós Dalfesztivált, pedig metal zenét vittek. A győzelmük nemzeti hőssé tette őket és segített a csapat karrierjében. Azóta hátuk mögött van megannyi lemez, filmbetétdal, sőt indítottak egy saját kóla márkát is.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr4010417704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása