Rozsdagyár

ALPÁRFESZT '16 - Hiánypótló underground fesztivál a pusztában

2016. július 13. - drfreezy

12036486_1103893693029781_2618314135663280710_n.jpg

Ott jártunk az idén harmadjára megszervezett Alpárfeszten. Korábban ITT írtunk ajánlót az eseményről, most pedig személyesen tapasztaltuk meg, hogy mennyire zseniális próbálkozásról is van szó.

Szerencsére sikerült lenn maradnunk a fesztivál mindhárom napján, így csütörtök koradélután már sátrat is vertünk, később pedig a sörsátorban múlattuk az időt. Mivel délutánonként kibírhatatlan hőség uralkodott, sajnos nem sok ember gyűlt össze a színpad előtt ezekben az órákban, de ahogy hűvösödött az idő, úgy növekedett egyre nagyobbra a tömeg a zenekarok előtt.

13653381_1038770562873389_5079697447382415940_o.jpg

Don Gatto - Fotó: Bakó Stúdió

A több, mint 30 zenekar közül, talán csak a FISH! volt populárisnak mondható, ennek ellenére a többi underground bandára is ugyanúgy kijöttek az emberek, ami szépen mutatja, hogy Magyarországon igenis van igény az ilyen jellegű eseményekre. Tiszaalpár 350 km-es körzetéből, valamint a határon túlról is érkeztek zenekarok, tehát igen nagy vonzáskörzetű rendezvényről beszélünk.

Egy igazi családias jellegű fesztiválnak ismertük meg az Alpárfesztet, ahol már az első nap végére mindenki mindenkivel összebarátkozott. Úgy gondolom, ez is a lényege egy ilyen alulról szervezkedő eseménynek. Mivel három napig ott sátoroztunk, mi is egy csomó új embert megismertünk, de még több régi ismerőst üdvözölhettünk.

13662197_1401875836493110_2242811197689730331_o.jpg

Fotó: Bakó Stúdió

Iszonyat nagy pacsi az olcsó sörért! A Pécsi Szalon sörgyár támogatásával mindössze 300 foritért kaphattunk fél liter sört, ami fesztiválviszonylatban igen alacsony ár, és a többi dobozos sörért is csak 350 forintot kértek, úgyhogy ezen a téren tényleg nem lehet panasz. De hogy ne csak ömlengjek a rendezvényről, következzen egy pici negatívum is, ami viszont nem a fesztivál, hanem az ételstandos számlájára írható. Sajnos a náluk kapott hamburger, és gyros is hagyott kívánnivalót maga után. Akinek ez nem felelt meg, a fesztiváltól nem messze volt egy vegyesbolt, ott megejthette a bevásárlást, valamint utolsó nap a szegedi Borracho mexikói gyorsétkezde atyja, Lukács László olyan pörköltet főzött, amiért már önmagában érdemes volt ott lenni ezen a hangulatos, jól szervezett, családias underground fesztiválon.

13652904_1401900229824004_2690605618619778202_o.jpg

Dungaree - Fotó: Bakó Stúdió

Mindenkinek csak ajánlani tudjuk, és mi sem fogjuk kihagyni a 2017-es év Alpárfesztjét, ami a főszervező, Sánta Zoltán szerint még nagyobb durranás lesz: fejleszteni szeretné a rendezvényt, mivel az már kinőtte helyi jellegét. Boldogok vagyunk, hogy mi is megtapasztalhattuk, milyen a tiszaalpári vendéglátás, és innen is köszönjük Zolinak, hogy ilyen király fesztivált rittyentett össze nekünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr6010417396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása