Rozsdagyár

TWIN ATLANTIC - Kemény ivászat és bulizás skót módra, avagy klippremier

2016. szeptember 03. - Felicium

12241001_10153642924815351_4583901644824976226_o.jpg

"GLA" címmel szeptember 9-én dobja piacra új albumát a skót rockbanda, a Twin Atlantic. A lemez felvezetéseként először a "No Sleep" című nóta jött ki, most pedig itt a friss single, a "The Chaser", ami arról a felhőtlen érzésről szól, mikor egyetlen éjszakára szeretnéd lerakni az egész életed, szeretnél egy kicsit elveszni, valaki és valami más lenni, valahol máshol létezni. A négyes szerint a dal megírásakor egyértelmű hatással volt rájuk a T.Rex, illetve a teljes 70-es évekbeli glam rock irányzat. A klip a frontember Sam McTrusty éjszakai "őrjáratát" mutatja be abban a Glasgow-i klubban, ahol a Twin Atlantic az első koncertjét adta.

A skót band a "GLA" lemezt - amely a harmadik lesz a sorban - minden eddiginél merészebbnek és változatosabbnak ígéri, és a T.Rex munkássága meg a retro glam rock mellett Glasgow ihlette meg őket a leginkább: a meglepő lemezcím például a város repterére utal.

Az anyagot Los Angeles-ben rögzítették, a producer pedig az a Jacknife Lee volt, aki már a U2-val és a Snow Patrollal is dolgozott együtt, míg a keverést Alan Moulder (Arctic Monkeys, Foals, Foo Fighters, My Bloody Valentine) végezte. A korong megjelenése után október 7-től európai turnéra indul a Twin Atlantic, hozzánk legközelebb majd Bécsben lehet elcsípni őket, méghozzá november 5-én. Az évet aztán hazai pályán zárják: december közepén nem kevesebb, mint három egymást követő este lépnek fel a legendás Barrowlands klubban - hol máshol, mint Glasgow-ban.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr111670728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása