Rozsdagyár

ROCK-X-MAS - Tatabányán metalos karácsony várható

2016. október 26. - Felicium

rock-x-mas_fejlec2.png

10 fellépő egy napon: Depresszió, Leander Kills, Kalapács, Akela, Alcohol, Christian Epidemic, Agregator, Tűzmadár, Phoenix RT, Words of Blood

Tíz zenekart felvonultató monstre eseménnyé duzzadt a decemberi Rock-X-Mas, melynek helyszínéül a tatabányai Földi Imre Sportcsarnok szolgál. Az első körben bejelentett bandák (Depresszió, Leander Kills, Kalapács, Akela, Alcohol) mellé további öt csatlakozott, így állt össze a teljes lista, időközben pedig a jegyértékesítés is elindult a december 23-i rendezvényre! A fellépők sorát erősíti az idén 20. jubileumát ünneplő Christian Epidemic, téli álmát megszakítva áll újra színpadra a Tűzmadár, a helyi erőket az Agregator képviseli, év végi turnéja során tér be a Phoenix RT, valamint a tervezettnél aktívabban élőben népszerűsíti új nagylemezét a Words of Blood. A délutáni órákban kezdődő rendezvényre jegyek elővételben kaphatóak a Ticketportal hálózatában, további friss információkért pedig érdemes az eseményt követni, ugyanis nyereményjátékokra lehet számítani!

ROCK-X-MAS - 2016. december 23.
Tatabánya, Földi Imre Sportcsarnok
Kapunyitás 14:00
Esemény: ITT!

Jegyárak: 3490Ft (elővételben) / 3990Ft (a  rendezvény napján a helyszínen)
Jegyelővétel a Ticketportal országos jegyirodahálózatában és online: ITT!

depresszio02.jpg

A Depresszió őszi-téli turnéja érinti a helyszínt, mely koncertsorozatot megelőzően világtól félre vonulva új dalain dolgozik a zenekar. Érdemes tudnivaló, hogy novemberben érkezik a 15 éves jubileumi koncert felvételeiből készült film!

http://depressziomusic.hu/
https://www.facebook.com/depressziomusic/

Előbb az országot alaposan bejárta, majd nemrég a budapesti közönséget pankrációval egybekötött műsorral rázta fel a Leander Kills, miközben folyamatosan tette közzé képi anyaggal ellátott dalait, valamint készült egy, még a Leander-feldolgozások közt is kicsit kirívó feldolgozás, méghozzá a Tankcsapda „Lopott könyvek” című tételére.

https://www.facebook.com/leanderkills/ 

kalapacs02.jpg

A Kalapács zenekar igen csak aktív szezont zárt: végigjárta a nyári fesztiválokat határon innen és túl. De továbbra sincs megállás, augusztus végén látott napvilágot egy hangulatos koncert klip az Enigma album egyik dalára (Zuhanni kell), szeptember elején élőben is bemutatásra került Dr. Weisz szólólemeze (Metal Konzílium).

http://kalapacs.net/
https://www.facebook.com/KalapacsZenekarOfficial/

2007 óta először jelentkezett új nagylemezzel az Akela, mely „Farkas mesék” címmel szeptember 12-én látott napvilágot. Az új kiadványhoz természetesen lemezbemutató turné is dukál, a hetedhét határon is túl, 4 országon át, a teljesség igénye nélkül Dunaszerdahelytől Nyíregyházáig, Székelyudvarhelytől Temerinig.

https://www.facebook.com/AkelaJungleBook/

Tavaszi turnéja után kicsit visszavett lendületéből az Alcohol, sajnos ebben nem várt kellemetlenség is közrejátszott. De a problémákon túllépve továbbra is színpadra tudott lépni a zenekar. Az új dalok íródnak, hiszen ígérve lett egy újabb nagylemez, a rég várt harmadik. Előzetesen sok információt egyelőre nem közölt a zenekar, mindössze egyetlen dal és klip került nyilvánosságra még az év elején, a vártnál is nagyobb sikereket elérő „Rockhimnusz” nézettségi számlálója pedig egyre csak pörög, nyár végére túllépte a másfél milliót…

https://www.facebook.com/Alcoholzenekar
https://www.youtube.com/user/AlcoholOfficial

Christian Epidemic

Tavaly decemberben adta ki legutóbbi, „Sírba szánt teremtés” című nagylemezét a fennállásának 20. jubileumát ünneplő zenekar. Az azóta elteltidőszak főképp a koncertekről szólt, számos klub- és fesztiválfellépés szerepel az idei listán. Mindeközben egy új videoklip formájában némi meglepetés is érte a rajongókat, ugyanis ez volt a zenekar életének második klipforgatása. Egy dolog biztos: olyan videó készült, ami méltán képviseli a Christian Epidemic 20 éves munkásságát, és amit biztosan nem csak egyszer fogtok megnézni!

http://www.christian-epidemic.com/
https://www.facebook.com/ChristianEpidemic/

Tűzmadár

Habár a zenekar 1999 óta egyre jelesebb képviselője a magyar dallamos metal zenének, korábbi rendszeres országjárásai mellett többször mutatkozhatott a nagyérdeműnek külföldi zenekarok előtt (Pl: Helloween, Edguy, Saxon, Iced Earth), és több nagy fesztivál visszatérő fellépői közt szerepelt a neve (Többek között: Volt, Rockmaraton, Sziget, Hegyalja), az idei évet eléggé visszavonulva töltötte. a csapat ismeretében elmondható, minden bizonnyal átmeneti ez a csend, s újra erőteljes szárnycsapásokkal folytatja útját a zenekar, az viszont már biztos, hogy december 23-án Tatabányán újra színpadon a Tűzmadár!

http://www.tuzmadar.hu/
https://www.facebook.com/tuzmadar/

Phoenix RT

Ahogy tavasszal, úgy az őszi/téli szezonban is útnak indult a csallóközcsütörtöki társulat, hogy a tavaly decemberben megjelent, és a MAHASZ sikerlista 13. helyen nyitó „Piros karikás részletek” című nagylemezét népszerűsítse, útja során érintve jó néhány magyarországi és természetesen több felvidéki klubot is. A srácok emberi oldala is újfent megmutatkozik, október végén több zenekarral karöltve egy beteg kisgyermek gyógykezelésének a támogatására gyűlnek össze.

https://www.facebook.com/phoenixrt/

agregator.jpg

Agregator

Új sorlemezének készítése mellett adta ki az idén 15 éves Túlontúl EP újrakevert és remasterizált változatát a tatabányai Agregator, miközben már megalakulásának 20. évfordulójára is készül a zenekar, többek között egy fizikai formában megjelenő különleges kiadvány szerepel a tervek között. Hogy minderre pontosan mikor kerül sor, egyelőre marad meglepetés, ellenben az utóbbi időben koncertek terén sem fogta magát vissza a banda, joggal merülhet fel a kérdés, honnan ered ez a rengeteg energia?

http://www.agregator.hu/
https://www.facebook.com/agregatorband/

Words of Blood

Túllépve egy kritikus ponton, hosszan tartó, de megfontolt és alapos munkát folytatott a zenekar, távol a színpadok világától. Ennek eredménye egy kiforrottabb, letisztultabb nagylemez lett, melyet nem sokkal később az egyik legerősebb dalára, az „Útvesztő” címet viselő tételre forgatott klip követett. A nyár végétől indultak be az események, a kiadvány terjedése mellett több felkérés is érkezett, így a tervekkel ellentétben több alkalommal, nem várt helyszíneken is újra színpadra lép a banda, miközben újabb videoklip készül, s ha minden jól alakul, még idén nyilvánosság elé kerülhet.

http://words-of-blood.webnode.hu/
https://www.facebook.com/W.O.B.Zenekar/

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr7511836217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása