Rozsdagyár

LAY - Az 5 éves jubileumi turné a félidőhöz érkezett | Dunaújváros koncertbeszámoló

2016. október 28. - Felicium

lay2_kicsi.jpg

A LAY zenekar egy Tolna megyei kicsiny falucskából, Őcsényből indult, méghozzá 2011-ben, 5 évvel ezelőtt. A csapat fő motorja Simon Ákos, a próbák is az ő nappalijukban zajlanak, ami kinőtte magát zenekari dühöngővé az évek során. Eleinte hárman tartoztak az úgymond kemény maghoz, Ákos, Jenei Máté és Lőrincz Gergő. Az együtt töltött évek alatt a projekt kiforrotta magát és ma már kiegészültek két gitárra Horváth Tamás személyében és egy véletlen folytán a soraikba került egy szigetvári dobos is. Így ők öten úgy vághattak a 2016-nak, hogy nagyobb az egység mint valaha.

Ez az egység főleg abban mutatkozott meg, hogy koncertet koncert hátán halmoztak, eljutottak kisebb-nagyobb fesztiválokra, sőt még "külföldre" is, azaz a felvidéki (Dunaszerdahely melletti) RockFeszt-re. Játszottak már a Don Gatto, Depresszió, P.Mobil, Ultimátum és az Agregatorral is együtt. Ismeretségük egyre nő és saját elmondásuk szerint a két szerzői kiadású nagylemez után, most nagy terveket szövögetnek.

Első körben remélhetőleg még idén meg jelentetünk egy válogatáslemezt, melyen már szeretnénk mutatni valamit az új LAY-ből és emellett összefoglalni az elmúlt 5 évet. Persze nem titok az sem, hogy már készül az új hanganyag, ami egy EP lesz. Hogy pontosan hány dalt tartalmaz, azt még nem szeretnénk kikotyogni, de egy biztos, hogy sok újdonság lesz rajta és egy kivétellel csak olyan szerzemények, melyeket még sosem játszottunk élőben.

Mint tudjuk, a bandának nincs még fizikailag megjelent hanghordozója, bár mostanában már követelik koncerteken a fanatikusok. Erre is kitért nekünk a csapat, hogy mégis mikor és hogyan lehet majd LAY lemezekhez jutni...

Ezt már mi is észrevettük, hogy probléma... Így az a terv, hangsúlyozom, hogy még csak terv, de már a válogatás lemezt is megjelentetjük limitált példányszámban, és persze pénztárca barát áron. A lényeg az lesz, hogy az emberek hozzájuthassanak, nem az, hogy megfizethetetlen legyen, így csak a gyártási költség lesz az, amit elkérünk majd cserébe. Persze ha már szóba került a kislemez, azt is szeretnénk majd ilyen módon is kiadni. No meg persze ezernyi tervünk van még a jövőre nézve, amivel a színpadképet és a banda nevét szeretnénk majd reklámozni. Hamarosan kiderül majd minden... - nyilatkozta a zenekar.

flyer_2_vegleges.jpg

Természetesen beszéltünk a múlt heti dunaújvárosi koncertről is.

Hatalmas buli volt... meg merjük kockáztatni, hogy ez az eddigi legjobb koncertünk. A közönség végig velünk volt és bizony volt olyan pillanat, ami a videóinkban is hallható, hogy egyszerűen túlszólták a zenét. Ez egy zenésznek kimondhatatlanul nagy dolog. Egy olyan érzés kerített minket hatalmába, ami csak is arra ösztönöz, hogy nyomjuk, nyomjuk és még több energiát mozgósítsunk annak érdekében, hogy sok helyen megfordulhassunk. Akkora plusz lökést adott nekünk ez a koncert, hogy még mai napig a hatása alatt vagyunk és kíváncsian várjuk a folytatást novemberben, ugyanis lesz még négy koncertünk három hét alatt. (Sorrendben: Baja-Veszprém-Pécs-Siófok)

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr7811833081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása