Rozsdagyár

CHEVELLE - A Jákob lajtorjája film ihlette a csapat új klipjét

2016. november 14. - Felicium

13217171_10154028180516131_4813882190738855309_o_1.jpg

A legrosszabb rémálmok kietlen földjére kalauzol el bennünket a Chevelle új klipje. A már a címével is rendkívül megnyerő "Door to Door Cannibals" számhoz forgatott videóban az énekes/gitáros Pete a főszereplő, aki egy kórház műtőasztalán tér magához, a folytatásban pedig az életéért menekül. Ahogy az épületben bolyong, furcsa, szürreális és hátborzongató alakokkal találkozik. Minél mélyebbre jut a nyúl üregében, annál inkább elszabadul a káosz...

A klip egyértelmű tisztelgés a "Jákob lajtorjája" film előtt, de merít a "Phantasmagoria 2: A Puzzle of Flesh" című számítógépes játék horrorisztikus kórházi jeleneteiből is. A dobos Sam Loeffler állítása szerint egyértelműen egy félelmetes videó elkészítése volt a cél, és közösen jutottak arra az elhatározásra, hogy ehhez a legtökéletesebb díszletet egy elmegyógyintézet jellegű környezet biztosítaná.

A  több mint 4 millió eladott albumnál járó, platina- és aranylemezes Chevelle július 8-án jelentette meg a 8. nagylemezét, "The North Corridor" címmel. A produceri munkálatokhoz nem kisebb egyéniséget, mint Joe Barresit sikerült megnyernie a hármasnak, aki többek között a Kyuss, a Tool, a Queens of the Stone Age, a Coheed and Cambria, a Parkway Drive, a New Model Army és a Bad Religion albumainak hangzásáért felelt. Az 1995-ben alapított alternatív rock/metal csapat igazi családi vállalkozás, hiszen sokáig három tesó játszott együtt (Pete Loeffler - ének/gitár, Sam Loeffler – dob, Joe Loeffler – basszus), ám Joe 2005-ben távozott, és a pótlás is házon belül történt meg: az a Dean Bernardini csatlakozott a bandához, aki Pete és Sam sógora.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr9011961239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása