Rozsdagyár

FENRIZ - Lesújtó véleménnyel van a készülő új black metal filmről

2016. november 18. - Sorbete

15129820_1163415677039414_558796041_n_png.jpg

Aki nem ismerné, de szeretne minél többet megtudni a korai black metal kvltúráról, annak mindenképpen ajánlott elolvasni Michael Moynihan és Didrik Søderlind 1998-ban kiadott könyvét, a Lords of Chaos: The Bloody Rise of the Satanic Metal Underground-ot. A könyvben többek között szó esik Euronymous meggyilkolásáról, illetve a hírhedt templomgyújtogatásokról is.

A filmet a Bathory ex-dobosa, Jonas Åkerlund rendezi. A produkciót több nagy befektető támogatta, köztük a Chimney Pot, illetve a 20th Century Fox filmstúdiók is. A film bejelentését nagyon megosztó vélemények követték. A film a '90-es évek black metal egyik alapítójának a figyelmét is felkeltette. Fenriz a zenekar Facebook-oldalán a következőket nyilatkozta: 

„Véleményem szerint, ez a film a világon a legrosszabb ötlet a nem előre szeletelt kenyér óta."

A frontember még több aggályát fejezte ki a filmmel kapcsolatban:

„Az a probléma, hogy színészek akarják megmutatni, mi történt ebben a korszakban.”

Többek között azt is kérdezték a kommentelők a zenésztől, hogy ő kit szeretne, hogy megjelenítse őt a vásznon, mire Fenriz csak annyit felelt: Reese Witherspoon.

fenriz-resse-witherspoon.jpg

Megtudhattuk még, hogy a film stábja felkereste őket, hogy felhasználhatják-e a Darkthrone zenéjét, logóit, de ők ezt teljes mértékben elutasították. A készülő alkotásból már kisebb ízelítőt is kaphattunk: a Metallica november 18-án megjelenő friss albumának egyik nótájára készült klip, a ManUNkind tulajdonképpen nem hivatalos előzetesnek is tekinthető (nézd meg ITT).

Kíváncsian várjuk a filmet, bár abban biztosak vagyunk, hogy Varg forr a mérgében, mivel a film Euronymus életét viszi végig.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr3011971386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása