Rozsdagyár

THE GATHERING - Két utódcsapat is új albummal jelentkezik 2017-ben

2016. december 27. - Kovenant

the_gathering.jpg

Bő három éve már, hogy minden idők egyik legizgalmasabb rockcsapata, a holland The Gathering feloszlott, illetve határozatlan időre felfüggesztette tevékenységét. Persze régen túl volt már ez a banda a pályája zenitjén a megszűnésekor, tagsága is jórészt kicserélődött, de most igen izgalmas hírek érkeztek a zenekar háza tájáról, sőt, még egy új kiadvány is várható, a talán legkreatívabb korszakukból.

"Blueprints" néven egy dupla lemezes válogatáslemezt jelentet meg az együttes a saját kiadóján keresztül: az anyag 24 számot tartalmaz a "Souvenirs" és "Home" albumok közötti érából (2001-2005). Olyan szerzemények kerültek a korongokra, melyek egyrészt koncepciójukban nem fértek rá a szóban forgó sorlemezekre, illetve számos már ismert tételt alternatív verzióban vagy demó formájában lesz alkalmunk megismerni. Az egyik eddig kiadatlan nóta a Blister, mely máris meghallgatható. 

A kiadvány előrendelhető a csapat webshopján keresztül ITT

Két utódcsapat is alakult a The Gathering romjain, melyek mostanában jelentették be létrejöttüket. A The Gathering korábbi zenei agya, a testvérpár René Rutten gitáros és Hans Rutten dobos Anne van den Hoogen énekesnővel, Gema Pérez gitárossal és Mirte Heutmekers basszusgitárossal hozták létre a The Habitants nevű zenekart, mely - elmondásuk szerint - kifejezetten utaztatós, atmoszferikus post-rockot fog játszani. A közreműködő zenészek neve, illetve a napvilágot látott pár másodperces dalrészlet igencsak biztató. A bemutatkozó lemezüket nem akarják elsietni, annak megjelenése 2017 vége felé várható.

the_habitants.jpg

A másik zenekar azé az Anneke van Giersbergené, akihez a The Gathering aranykorszaka fűződik, egészen 2007-es kiválásáig. Anneke azóta nagyon sokféle projektbe belefogott, de igazán nagy sikereket a popzene felé kacsintgató szólóalbumaival nem sikerült elérnie. Most úgy döntött, hogy lenyesi a felesleges gubancokat a karrierjéről és szólóelőadóként folkos, akusztikus irányba megy tovább, míg súlyosabb, progresszív metal oldalát új együttese, a VUUR keretében domborítja ki (a név hollandul tüzet jelent). Az InsideOut kiadó 2017. októberében jelenteti majd meg bemutatkozásukat.

vuur.jpg

 

Mindenesetre érdekes lesz párhuzamosan nyomon követni és figyelni a The Habitants és a VUUR pályáját és első lépéseit: kétségtelen ugyan, hogy Anneke távozásával a The Gatheringből elveszett az a varázs, ami megkülönböztette őket összes kortársuktól, de ne felejtsük el, hogy a zenét javarészt a Rutten-testvérek szállították. Az ő esetükben a százszor elsütött klisé tökéletesen igaz: az egész jóval több volt, mint a részek összege. Pár év múlva talán sor kerülhet egy jubileumi újjáalakulásra, addig is mindenesetre figyeljünk rájuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr7412076517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása