Rozsdagyár

A NYUGHATATLAN - Itthon ritkaság, Amerikában divat | Petőfi Rádió premier vasárnap

2017. január 14. - Felicium

klippremier.jpg

2010-ben alakult a Nyughatatlan zenekar, akik egy itthon ritkaságnak számító stílusban tevékenykednek. A nevet a Johnny Cash életéről készült film ihlette, így nem véletlen, hogy az 50-es évek stílusa és Johnny Cash dalai a meghatározóak zenéjükben.

Eddig három lemezük jelent meg, több A38-as koncertjüket vetítette a közszolgálati televízió és megannyi klipet is készítettek már. Első lemezükre Johnny Cash legjobb szerzeményei kerültek fel, a második és harmadik albumukra pedig a saját dalaikat rögzítették. A zenéjükben keverednek az autentikus rockabilly elemek a saját zenei világukkal, amit a zenekar Alter Country-ra keresztelt.

Manapság a country és a rockabilly nem tartozik itthon a népszerű műfajok közé. Ennek talán az is az oka, hogy kevés zenekar műveli és még kevesebb műveli jól. Nem régiben írtunk a Mystery Gangről (ITT), akik a műfaj egyik hazai zászlóshajója, de mindenképp ide kell sorolni A Nyughatatlan zenekart is, akik évről-évre egyre színvonalasabb dalokkal és klipekkel rukkolnak elő. Így hát érdemes a Petőfi Rádióra tapadni vasárnap 19 óra és éjfél között, ugyanis a Talpra Magyar-ban lesz a Vitorlás hajó rádiós premierje.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr112121817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása