Rozsdagyár

BALKAN SHADOWS - Új szegedi tehetség a modern metalos színtéren | Hazai reménységek #17

2017. február 02. - Felicium

balkan_shadows.jpg

A Balkan Shadows 2016 tavaszán alakult a napfény városában, de a felállás csak nyár végén nyerte el végleges formáját. A srácok a hazai modern metal legfrissebb Dél-alföldi képviselői. Dalaik magyar szöveggel születnek. Bemutatkozó szerzeményük a Fotóalbum címet viseli, és január 30-án jelent meg egy videó klip kíséretében.

A szám szövegét egy olyan élethelyzet inspirálta, amely mindannyiunk életében előfordult már vagy elő fog fordulni: ebben az esetben egy szerelmi csalódás. A klipet Horváth István rendezte, szereplői a Genéziusz Színház tagjai, létrejötte pedig a Valach Márknak és Szécsényi Dánielnek (No Total Films) köszönhető. A felvételek, a keverés és a mastering az egykori szegedi Our Sound Recording Studioban (most már Miracle Sound) készültek.

A kisfilm egyfajta belső apokalipszis metaforája, ahol a főszereplő (Annus Szabolcs) a saját lelkiállapotát nagyítja fel és helyezi előtérbe. Azt látja, ami nincs ott: különböző helyzetekbe, képekbe csomagolja bele saját elveszettségét. A gázálarcos figura a lelki összeomlás folyamatát és végét szimbolizálja. A kérdés az, hogy képesek vagyunk-e szembenézni vele, elkerülve ezt a belső apokalipszist?

A szegedi kvintett elsődleges céljai közé tartozik, hogy élőben is megmutassák magukat, valamint rögzítsenek egy öt tételes kislemezt, amelynek előfutára a Fotóalbum.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr9912176336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása