Rozsdagyár

ANTHRAX - Márciusban érkezik a New York-i thrash brigád

2017. február 03. - Felicium

unspecifiedanthrax.jpg Jó egy évtizedes turnékihagyás után tér vissza Európába az Anthrax. A nagy thrash négyes egyik bandája Budapestre március 12-én érkezik, ahol a klasszikusok mellett teljes egészében eljátsszák az idén 30 éves Among The Living albumot is. A zenekar a stúdiózás és a turnék között sem unatkozik: idén debütál az Anthrax saját söre, a Wardance, a hazai rajongók pedig hamarosan Scott Ian könyvének magyar változatát is kézbe vehetik: a lefordított kötetet ugyanis éppen a koncerten mutatják be. (Esemény ITT!)

Több mint egy évtized után, most februárban indul először igazi európai turnéra az Anthrax, ahol minden állomáson teljes egészében elhangzik majd az éppen 30 éve kiadott Among The Living album, kiegészítve a zenekar 35 éves történetének legnagyobb klasszikusaival. A turné beharangozó videóját itt nézhetjük meg:

Tavaszra időzítve a legutóbbi, For All Kings című lemezből is megjelenik egy turnéváltozat, mely a stúdiólemezes dalokon felül tartalmazza majd a Vice Of the People című, korábban csak Japánban kiadott nótát, valamint számos demós dalváltozatot is. Charlie Benante dobos így mutatta be a különleges kiadványt: „A demófelvételek kiadásával meg akartuk mutatni azt a folyamatot, aminek az eredményeképpen a végleges dalok megszületnek. Egy-egy kompozíció sokszor csak egy gitár riffből, vagy egy bevillanó gondolatból indul ki, és lassan ölt formát, ahogy minden tag hozzáteszi a saját ötletét, dallamát és a dalszöveget. Most mindenki beleláthat egy kicsit az Anthrax dalok születési folyamatába.”

Az 1981-ben alakult New York-i zenekar eddigi pályafutása alatt több mint tízmillió lemezt adott el, több arany- és platinalemez tulajdonosa, és számos kitüntetéssel, valamint hat Grammy-jelöléssel ismerték el teljesítményüket. Az Anthrax egyike a thrash metal úttőrő csapatainak számító „Big Four”-nak (Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax), és nevükhöz fűződik a rap és a metal első igazi ötvözése is: a Public Enemy-vel közösen előadott Bring the Noise anno nemcsak a műfajok közötti, hanem a faji előítéletek által emelt falak lebontásában is közreműködött.

2017-ben a koncertek mellett egy különlegességgel is megörvendezteti az amerikai rajongókat a csapat, hiszen tavasszal válik elérhetővé saját sörmárkája is. A Wardance egy pale ale típusú sör, melynek egy különleges maláta- és komlókeverék hozzáadásával adtak egyedi ízt. Az első főzetet a banda idén ősszel próbálta ki a brooklyni St. Vitus klubban tartott koncertjük előtt, ahol a koncert után a közönség néhány tagja is megkóstolhatta az első változatot. A végleges recept az ekkor összegyűjtött visszajelzések figyelembe vételével alakult ki, az új márkát pedig március végén mutatják be, kezdetben New York államban.

15094324_10153822896400448_8550597512288454584_n.jpg
A magyarországi rajongók Scott Ian briliáns hard rock memoárjának örülhetnek, hiszen a 2014-ben megjelent kötetnek végre elkészült a magyar fordítása. Itthon A gitáros faszi az Anthraxből címen jelenik meg a könyv, amely egy lebilincselő, pörgős és humoros önéletrajz Scott Ian tollából, aki a zenekarával bebizonyította, hogy a brutalitás és a szórakozás nem zárja ki egymást, sőt járhat kéz a kézben. A könyv a Konkrét Könyvek kiadásában, Nagy Máté fordításában és Dudich Ákos szerkesztésével készült el, bemutatója pedig március 12-én a Barba Negra Music Clubban lesz, vagyis éppen az Anthrax koncert előtt. Aki nem akar lemaradni, már most előrendelheti a http://dudichakos.com oldalon.

Az európai rajongók eközben már javában készülhetnek közeledő fellépésekre: az Egyesült Királyságban már három meghirdetett fellépésre fogyott el az összes belépőjegy, és újabb teltházak bejelentése is várható. Budapestre még kaphatók jegyek – az este folyamán egy feltörekvő londoni metal banda, a The Raven Age is szerepel majd. A legelkötelezettebb rajongók a normál jegy mellé VIP csomagot is vásárolhatnak, amelyek többek között dedikált ajándékokat, és az Anthrax-szel történő találkozási lehetőséget biztosítanak.

a Concerto Music bemutatja: Among the Kings - Performing ‘Among The Living’ in full & other classics
2017. március 12., vasárnap 19 óra | Budapest, Barba Negra Music Club
Anthrax, The Raven Age koncertek
Könyvbemutató: Scott Ian: A gitáros faszi az Anthraxből
Belépő: 8500 Ft, a koncert napján 8999 Ft
Jegyek kaphatók a CD Pince, Headbanger üzletekben, a Barba Negra Music Club pénztárában, a Ticketportal és a Ticket Expressz hálózatában, valamint a www.concerto.hu, a http://tixa.hu és a http://barbangera.hu weboldalakon
VIP jegyek elérhetők az http://anthrax.com weboldalon.

Kapcsolódó weboldalak:
http://concerto.hu/
http://anthrax.com/
http://theravenage.org/

https://www.facebook.com/concertoconcerts/

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr8212180428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása