Rozsdagyár

YOUNG FOREVER (100% NEIL) - Koncert a Hunnia Bisztróban

2017. március 07. - Kovenant

yf_1.jpg

Március 16-án este a Hunnia Bisztróban lép fel a budapesti Young Forever (100% Neil) zenekar, melynek küldetése, hogy a kanadai rocklegenda, dalszerző, énekes, gitáros, környezetvédő, családapa és hippi, Neil Young különleges életművét és szellemiségét megismertesse a magyar közönséggel. Műsoruk a mester elektromos, akusztikus, populáris és kevésbé ismert dalaiból egyaránt válogat.

A Young Forever zenekart 2012 elején alapította egy amerikai és magyar zenészekből álló társaság, akik azóta aktív tagjai a budapesti klubéletnek. Céljuk természetesen nem más, mint Neil Young zenéjét és eszmeiségét népszerűsíteni a lehető legszélesebb körben és legváltozatosabb helyszíneken. Műsoruk Neil Young akusztikus és rockos hangzását egyaránt felöleli, ezeknek egyedi ötvözetét a körülmények és a hangulat szabják meg.

A csapat saját működése során főleg azt tapasztalta, hogy:
1. rengeteg magyar és itt élő külföldi ismeri Neil Young zenéjét, mindössze emlékeztetni kell őket rá;
2. aki még nem ismeri (például a fiatalabb generáció), az is hamar megszereti ösztönös és sallangmentes, mégis misztikus és mágikus erejű zenéjét;
3. számos, Magyarországon közismert zenésznek volt meghatározó élménye Neil Young felfedezése. Nem egyszer volt a Young Forever vendége például Takáts Tamás (aki elmondása szerint a kanadai rockzenész miatt kezdett el énekelni), vagy Noel Mayer (a Fonogram-díjas The Poster Boy zenekar frontembere).

A zenekar jelenlegi felállása:

BG  - ének

Doby Viktor- dobok

Fábián András - gitár

Sütő Marci - basszusgitár

Udvarhelyi Ádám - gitár  

A banda FB-oldalát ITT, a koncert FB-eseményét pedig ITT találod.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr6412319125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása