Rozsdagyár

STABBED - Dalpremier: Mute

2017. március 31. - Kovenant

stabbed_band.jpg

Április 9-én mutatja be első nagylemezét a Stabbed "Long Way Down" címmel, az anyagból beharangozóként meg is hallgatható az első kiválasztott dal, mely a Mute címet viseli. A korábbi anyagaikhoz képest talán szokatlanul agresszív, de intelligens szám, mely nyers brutalitással és dinamikával örvénylik, majd húz magával egészen a legvégéig.

Kecskés Attila, a zenekar gitárosa az alábbiak mesélte el a nagylemezről, annak hangzásvilágáról és magáról a Mute nótáról:

A tavaly megjelent "Submerge" EP-nk óta a koncertezést leszámítva szinte minden energiánkat az anyag megírása, feljátszása kötötte le, ezért is voltunk egy kicsit csendesebbek a külvilág felé. Most, a megjelenés előtt csapaton belül úgy érezzük, megérte ez a remeteség, de a döntést a hallgatókra bízzuk. Az albumot Szegeden, a Miracle Sound (korábban Black Hole Sound) stúdióban vettük fel Vári Gábor (Dystopia) vezényletével, valamint az utómunkálatok is az ő kezét/fülét dicsérik. Az illusztrációkat ismét Farkas Zénó (Artphetamin) követte el. Külön kuriózum, hogy a leginkább Dalriada dobosként ismert Tadeusz Rieckmann vendégénekel egy dalunkban.

Az EP-hez képest zeneileg bevállaltunk egy kis kísérletezést, módosítottunk a hangzás arányain, sokkal inkább a groove-ok, az elsöprő nyers energia dominálnak a korábbi ambient és post elemek helyett. Úgy érezzük, ez már egy érettebb, kerekebb anyag lett, de mivel minden zenekar ezt mondja, fogalmazzunk úgy, hogy a miénk izgalmasan szögletes lett éles csúcsokkal, hajmeresztő magasságokkal, őszinte zuhanásokkal. Keverésben, felvétel minőségben is sikerült erőteljesen fejlődnünk, nagyon büszkék vagyunk a végeredményre, Vári Gábor félelmetesen profi munkát végzett.

Az EP útkeresése után a nagylemezre a hangzás mellett a lemezkoncepciót / mondanivalót is drasztikusan összerántottuk. 8 dal, ami őszinte kegyetlenséggel rángat végig azon a poklon, amit a szembejövő problémák kényelmes halogatásával építünk magunknak. Az utazás során feltárul egy világ, ahol az emberek félelemből fakadó gyűlölettel, cinizmussal és apátiával futnak önmaguk körül. Ennek a történetnek a töréspontja a Mute. Méreggel átitatott számvetés az album utolsó két dala előtt a teherről, amit ezen a hosszú úton magunkkal cipelünk, míg le nem érünk a legaljára.

A zenekart legközelebb az április 14-i lemezbemutatójukon lehet elcsípni, a Dürer Kertben megrendezett Moshing Rabbits fesztiválon, ahol többek között a Strong Deformity és Cadaveres társaságában játszanak.

stabbed_koncert.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr4212392675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása