Rozsdagyár

MORS SILENS - Dallamos death metal Mezőberényből | Hazai reménységek #21

2017. április 02. - Kovenant

mors_silens.jpg

A Mors Silens zenekar 2005-ben alakult meg Mezőberényben, mint minden amatőr zenekar, nagyra törő tervekkel. A göteborgi iskolát követő dallamos death metal a választott stílusuk. Persze az elképzelés kicsit könnyebb volt, mint a megvalósítás, ezért számtalan akadály gördült a zenekar elé. 

Mint annyi más banda esetében, eleinte feldolgozásokkal kezdődött a repertoár. Később csatlakozott a zenekarhoz (2006-ban) Fekete Csaba, akivel megérkeztek a saját számok. Itt kezdődött igazán a zenekar élete. Rengeteg tagcsere után alakult ki 2012-ben a jelenlegi felállás. És ki lehet jelenteni, hogy így együtt ez az 5 ember az eddigi legstabilabb Mors Silens. Rengeteg új ötlet, nagyon odaadó hozzáállás és kitartás jellemzi a bandát. 

A folyamatos munka eredménye számos klip és hangzóanyag. Az utolsó albumuk 2016-ban jelent meg "Call Of The Nether Realm" címmel, melyen 10 számot rögzítettek. Erről a lemezről készült klip a Son Of The Burning Sky és a Collapse nótákra, mely utóbbiban Kreisz Dóri énekesnő is szerepel. Ugyancsak ebben az évben a zenekar arra az elhatározásra jutott, hogy a még tartalmasabb zenei anyag érdekében 3 gitáros felállással folytatják pályájukat. 2017 márciusában pedig ismét egy új klippel jelentkeztek, mely eddig még nem volt hallható sehol. Címe: The Brave And The Coward. És gőzerővel megy jelenleg is a nótaírás.

A Mors Silens jelenlegi felállása:

Fekete Csaba – gitár

Gaál László – dob

Schupkégel Tamás – ének, gitár

Simon Attila – basszusgitár

Tóth Péter – gitár

2017 februárjában Debrecenben a Kaptár klubban voltunk láthatók az Andartar, a Sin Of God és a szerb Sacramental Blood társaságában. Május 4-én pedig a békéscsabai Csehó romkocsmában adunk koncertet a litván Heaven Grey és az orosz Deformity zenekarokkal. Továbbá augusztus 10-én a Roockstock Fesztiválon veszünk részt szintén Békéscsabán. Reményeink szerint szeptember-október környékén összejön egy több állomásos külföldi mini-turné.

Diszkográfia:

2006 – Promising Redemption

2008 – Doomed To Suffering

2014 – Mors Certa, Hora Incerta

2016 – Call Of The Nether Realm

 

Elérhetőség: www.facebook.com/morssilens

Email: morssilensofficial@gmail.com

Youtube-csatorna: www.youtube.com/channel/UCCQ6uYrwC6cW8D3TI0Svwbw

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr5412395743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása