Rozsdagyár

Dühös zarándoklat a belső pokol legmélyére - Itt a STABBED első nagylemeze

2017. április 12. - Felicium

010_kicsi.jpg
Fotó: Bodnár Dávid

A tavaly megjelent Submerge EP óta a Stabbed zenekar nagy energiákkal dolgozott első nagylemeze megírásán, a koncertezést leszámítva ezért is voltak egy kicsit csendesebbek a külvilág felé. "Most, a megjelenés előtt csapaton belül úgy éreztük, megérte ez a remeteség, de a döntést a hallgatókra bízzuk. Az albumot Szegeden, a Miracle Sound (korábban Black Hole Sound) stúdióban vettük fel Vári Gábor (Dystopia) vezényletével, valamint az utómunkálatok is az ő kezét/fülét dicsérik. Az artwork-öt ismét Farkas Zénó (Artphetamin) követte el. Külön kuriózum, hogy a leginkább Dalriada, Tyr dobosként ismert, de a Sunwharf zenekarban is éneklő Tadeusz Rieckmann vendégénekel egy dalunkban."

Hangzásvilág
Az EP-hez képest zeneileg bevállaltunk egy kis kísérletezést, módosítottunk a hangzás arányain, sokkal inkább a groove-ok, az elsöprő nyers energia dominálnak a korábbi ambient és post elemek helyett. Úgy érezzük, ez már egy érettebb, kerekebb anyag lett, de mivel minden zenekar ezt mondja, fogalmazzunk úgy, hogy a miénk izgalmasan szögletes lett éles csúcsokkal, hajmeresztő magasságokkal, őszinte zuhanásokkal.

Keverésben, felvétel minőségben is sikerült erőteljesen fejlődnünk, nagyon büszkék vagyunk a végeredményre, Vári Gábor félelmetesen profi munkát végzett.

artphetamin_stabbed_longwaydown_cover_fcknhigh_3000x3000.jpgLong Way Down (2017)

1. Long Way Down
2. Tides
3. Becoming
4. Nyctalopia
5. Lataris
6. Mute
7. Devoid
8. Vessel (feat. Tadeusz Rieckmann)

 

A lemez meghallgatható a zenekar Bandcamp oldalán, valamint Youtube csatornáján, ezen kívül elérhető a legtöbb online streaming szolgáltatónál (Spotify, iTunes, Deezer, Amazon, Soundcloud stb).

 

A zenekart legközelebb az április 14-i lemezbemutatójukon lehet elcsípni a Moshing Rabbits fesztivál keretében, ahol többek között a Strong Deformity, Omega Diatribe és Cadaveres zenekarok társaságában játszanak.

Ha szeretnéd követni a zenekarral kapcsolatos híreket, eseményeket kövesd a Facebook oldalukat:https://www.facebook.com/stabbedband

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr1412414623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása