Rozsdagyár

NEVERGEEN - Dalpremier: Szárnyak az éjben

2017. április 27. - Kovenant

nevergreen.jpg

Két év után idén májusban a HammerWorld magazin mellékleteként megjelenik a Nevergreen "Monarchia" címre keresztelt friss nagylemeze, melyről a Szárnyak az éjben című tétel máris meghallgatható.

Az albumon 11 dal kapott helyet, köztük egy, a tavaly januárban elhunyt Colin Vearncombe (művésznevén Black) emlékének ajánlott átdolgozás, az Everything’s Coming Up Roses. A zenekar egyébként korábban már készített egy hasonló feldolgozást Black legendás, Wonderful Life című dalából, amely a 2007-es "Erős, mint a halál" lemezen jelent meg.

A HammerWorld magazin mellékleteként megjelenő lemez már előrendelhető limitált digipak formátumban a lap májusi számával, valamint ajándék passtartóval, továbbá exkluzív előrendelői póló is beszerezhető mellé ITT.

Matláry Miklós a közelgő lemezről:

Az új Nevergreen album egy rátalálás a Nevergreen power doom metal gyökereire, egy új, korszerű, energikus hangzásvilágban, az utolsó 2 album mérsékelt kísérletezései után, melyekben próbálkoztunk pár új zenei elemmel, bár a klasszikus Nevergreen hangzás ezeken is megtalálható volt. Az album nagyon megdörren, ami Nikola Mijic hangmérnök, a skót Eden’s Curse és a szerb Alogia zenekarok énekesének munkáját dicséri. Nagyon szép lett a boritó, köszönet Köhler Áginak. Egy friss, erőteljes, epikusnak mondható, nagyon metal anyag született ezzel az albummal, a riffek, gitárszólók, énekszólamok úgy érezzük, oda lettek téve. Tematikailag a szövegekben megtalálhatók az utóbbi évek történelmi folyamatai, amelyek mindenkit valamennyire megérintettek, és amelyeket nem lehet ignorálni, valamint a klasszikus Nevergreen témák a szerelem és az élet árnyaltabb oldalárol. A Black dal metalba történt oltása tisztelgés a tavaly elhunyt Colin Vearncombe - Black - előtt. Animált, lírai videó készült az egyik potenciális “metal himnuszra“, a “Szárnyak az éjben” című dalra. A továbbiakban tervezünk még két klipet, a “Szelek hátán” és az “Imperium” dalokra.

A banda az új korongot először a dunaújvárosi Rockmaraton fesztiválon mutatja be élőben 2017.07.13-án.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr6412459135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása