Rozsdagyár

ÉLET A RAMMSTEINEN TÚL - 10 industrial/electro metal zenekar, melybe érdemes belefülelni

2017. június 06. - Ripstrings

maxresdefault_2.jpg

Ha valaki industrial metalról beszél, akkor általában a legtöbb embernek a Rammstein jut eszébe. Nagy ritkán szokták még a Fear Factoryt, a Ministryt vagy a Laibachot említeni, azonban rengeteg különleges csemege található ebben a műfajban. Ma mutatunk nektek néhány új zenekart, melyekről valószínűleg eddig nem hallottatok.

Eisbrecher

Kezdjük is mindjárt a Rammstein kistestvérének nevezett német csapattal, az Eisbrecherrel. Hangzásban és stílusban is hasonlítanak Lindemannékhoz, azonban fiatalos energiával és lüktetéssel könnyen a szívünkbe lophatják magukat. Utolsó lemezük 2015-ben jelent meg "Shock" címmel.

Ruoska

Észak népe jó sorban állt, mikor az industrial metal bandákat osztogatták. Természetesen kijutott nekik a német iskolából is, de ők ezt zseniális énekharmóniáikkal is megspékelik. Sajnos utoljára 2008-ban jelentkeztek hangzóanyaggal, de a mai napig aktívan koncerteznek.

Turmion Kätilöt

Még mindig finnek, azonban ez az őrület csúcsa. Ha nem a szigorú német precizitással tolják az ipari fémzenét, akkor ők templomok helyett diszkót égetnek. Ízlelgessük: techno-metal...... Ezek a végzet angyalai: groteszk, enyhén beteg, de zseniális.

Dope Stars Inc.

Utazzunk kicsit melegebb éghajlatra. Olasz cyberpunk metal. Igazi energiabomba, kell ennél több?

MELT

Van egy bizonyos Sebastian R. Komor nevű úriember aki a Youtube-on osztja meg villanyzenei dolgait. Egy ideig ipari fémmel is próbálkozott.

Mind Driller

Nagy a gótság meg az ipariság Hispániában is. A spanyolok legendás ipari fém bandájának, a BLOOD-nak a tagjait is nyomokban tartalmazza.

Xe-none

Ha a metalt és a diszkót Oroszországban vodkával keverik, akkor ilyen őrületek jönnek ki belőle.

Semargl

Cirill betűs hangzásban nagyon gyakran előfordulnak ballépések. Az ukrán csapat sikeresen kirúgatta magát a metal világából, mivel black metalból diszkósok lettek, azonban az átmeneti fázis tartogat csemegéket: nézzük, milyen a sátáni pop metal.

Omega Lithium

Jól látok? Horvátok? Bizony. A csevapcsicsa mellé a tengerparton ilyen jóságok szólnak csinos frontleánnyal az élen.

Zone63

Egy kis hazai a végére,mert bizony nekünk is van ipari metal zenekarunk. Csak az a kár, hogy túl nagy a csend a házuk táján 2015 óta. Kár, de bízzunk a visszatérésükben! 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr4912538929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Slepy 2017.06.06. 23:45:40

Hiánypótló poszt.
Mint a stílus kedvelőjének, bizony tudtál újat mutatni.
És ha már hazai, náluk is nagy a csend. youtu.be/fOQAmQL245c
süti beállítások módosítása