Rozsdagyár

FOO FIGHTERS - Dalpremier: Run

2017. június 14. - Felicium

12232737_10156201107050545_5951359276579487641_o.jpg

Elsöprő lendülettel indított a Foo Fighters semmiből érkezett új klipje, a Run. A június 26-án Budapesten fellépő csapat a külföldi sajtót és a digitális felületeket is egy csapásra meghódította.

A nóta 17 országban került be az iTunes Top 20-as listájára: Új-Zélandon a 2., Kanadában a 3., Finnországban a 4., Ausztráliában a 6., Hollandiában a 7., Svédországban a 8., Nagy-Britanniában és Argentínában pedig a 10. helyen nyitott. A hivatalos videót 24 óra alatt 2.2 millióan látták, most pedig már 5 millió megtekintés közelében jár.

A sajtó is elismerően nyilatkozott Dave Grohl és bandája friss teljesítményéről: az USA Today egyenesen a hét dalának választotta meg a szerzeményt, és igazi „együtténeklős himnusznak” titulálják, a People arról ír, hogy az idén 22 éves zenekart sokan talán már leírták, de „akik attól féltek, hogy a légkalapács súlyú riffjeik felpuhultak, azok jobb, ha felkészítik a hallójárataikat az új monstrumra”, majd hozzáfűzik: „a korral bölcsesség jár, valamint még elképesztőbb képesség a zúzásra”. A Billboard szerint „álmodozóan nyit, majd lassan melegszik fel, de aztán egy villám sebességével keményedik be, pont annyira, hogy az anyád utálja, a szomszéd meg azt követelje, hogy kapcsold le”, a Rolling Stone úgy véli, hogy a „dühödt őrület folytatódik”, az Alternative Pressepikus visszatérést" emleget, de méltatja Grohl rendezői kvalitásait is; míg a Paste úgy vélelekedik, hogy vitathatatlanul „visszatértek Amerika kedvenc rockerei”.

A Run az első felvétel a Foo Fighters boszorkánykonyhájából a 2015 végén kihozott Saint Cecilia EP óta, a megjelenéssel egyidőben leleplezett, egy megvadult nyugdíjasotthonba kalauzoló klipet pedig nem más, mint a zenekar szíve és lelke,Dave Grohl gitáros/énekes rendezte. Mint ismert, a Dave Grohl, Taylor Hawkins, Nate Mendel, Chris Shiflett, Pat Smear és Rami Jaffee alkotta hatos 2017. június 26-án a Papp László Budapest Sportarénában koncertezik.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr8612592605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása