Rozsdagyár

TÜRBÖWITCH - Napalm To Posers (2017)

2017. június 28. - SerialSimeon

A Türböwitch névre hallgató (halál)brigádot két cimbora, becstelen nevükön Herr Kommandante Klit (Symmetry Of The Void, The Wedding At The Slaughterhouse, Isatha, From The Mirror stb.) és Obersturmführer Zslöd (Symmetry Of The Void, Effrontery, Ignotus Enthropya stb.), hívta életre 2016-ban. Náluk jobban senki nem tudná összefoglalni a zenekar lényegét, így álljanak itt saját szavaik:

"Türböwitch is worshipping booze, the 80's and the true spirit of Punk, where nothing is taboo or sacred. If you don't like it, go fuck yourself."

A tavalyi háromszámos EP után június 12-én megjelent a kis csapat nagylemeze, ami a kislemezhez hasonlóan a Napalm To Posers című hangzatos címet kapta.

A Turboszi nem hazudtolta meg magát, az album nem nyújt sem többet, sem kevesebbet, mint amit a cím sugall. Elküldenek mindenkit a jó édes anyukájába, aki egy kicsit is unszimpatikus az öt úriember számára, de a Sátán és a szesz sem maradhat ki a mókából.

Van itt dal a steampunk/goth közösségről (Steamcunts) és  az antifa véleményterrorról (Bombs Not Food). A feketelistájukra tettek minden pózert (Napalm To Posers) és az összes tribute zenekart (Fuck All Tribute Bands). A Reverence & Glory-t meg egyenesen Zack Slaughter és a Skull Fist iránti tiszteletből írták meg. A Budapest 666, az Ancient Hate és a Narkonaut meg hamar a zenekar és követői himnuszává válhat énekelhető refrénjeiknek köszönhetően.

A Störmlighter az album fénypontja, a maga 3 perc 36 másodpercével a lemez második leghosszabb nótája, öngyújtóként világít az album whiskey-gőzös sötétségében. A Kommandante önmagát meghazudtolva zseniálisat teker a dalban, és a kiállás is csak az Immortalhoz hasonló nagy elődöket juttatja eszembe, ami miatt kicsit ki is lóg a lemez kellemes igénytelenségéből.

A záró nóta hidden trackjét is érdemes végighallgatni, hiszen ahogy az EP-ről, innen sem maradhatott le egy feldolgozás, ezúttal Alice Cooper (AKA Malice Puker) Poison című slágerét türböwitchesítették, szöveggel együtt, ami így egyszerűen csak a Poser címet kapta.

Mindez bájosan mocskosan és elbűvölően suttyón szól, amin műfajidegenek nyilván fanyalognak, de aki otthon van az undergroundnak ezen területén, vigyorogva bont rá egy Kőbányaira, miközben vadul rázza a fejét, és bár a Türböwitchnek nem szándéka a műfaj megreformálása, mégis helyük van a hazai underground színtéren, hiszen tisztelegnek az régi öregek előtt, őrzik a 80-as évek tüzét egy egyre modernebb világban, és hirdetik GG Allin evangéliumát.

666/10

A Türböwitch debütlemezét ITT  tudod letölteni.

tw.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr9112626109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása