Rozsdagyár

RÓMEÓ VÉRZIK - Újratervezés (2017)

2017. július 18. - Rock n roller

rv_cover_2000x2000.jpg

Ma jelenik meg a Rómeó Vérzik új albuma, az "Újratervezés". A somorjai dirty rockerek alaposan rákészültek a lemezfelvételekre, az év első felében szinte alig vállaltak fellépést. Kárpótlásul egy több állomásos nyári turnén mutatják be a lemez anyagát, melynek egyik csúcspontja a mai lemezbemutató koncert a Barba Negra Trackben.

Az album új kiadónál, a GrundRecordsnál jelent meg. "Már a lemez címe is utal arra, hogy 2017-ben egy elég átgondolt, de magasabb fokozatú munka vette kezdetét a zenekarban. Ehhez a lendülethez kerestünk egy új partnert és találtuk meg a GrundRecordsnál", nyilatkozták a Rómeós srácok a kiadóváltás bejelentésekor. A zenei anyagon egyébként nem érződik, hogy bármilyen váltás történt volna a zenekar életében. Ami nem is baj, mert mi, akik szeretjük az RV-t, azért szeretjük, mert olyanok, amilyenek.

Számomra kicsit meglepő volt, hogy nem szerepel a lemezen a 2015 végén, önálló dalként megjelent Ébresztő. Valószínűleg ezzel még az előző kiadó felé fennálló kötelezettséget tudtak le a kiadóváltás előtt Koppányék.

A stúdiófelvételek az ország talán legjobb stúdiójában, a törökbálinti SuperSize-ban, és a zenekar saját stúdiójában készültek Scheer Viktor segítségével, akivel annak idején 2004-ben az "Engedd belém" lemezt is készítették. Viktor nem csak hangmérnökként, de zenei producerként is közreműködött a felvételeken.

Aki figyelte a zenekar körüli történéseket, annak már a megjelenés előtt ismerős lehet néhány szám a lemezről. Pár hete már meghallgathattuk a album első, Nyár van végre! című dalát, melyből előzetesen klip is készült. Őszintén megvallom, elsőre nem voltam elájulva az Ukk&Roll Fesztivál himnuszától. De többszöri meghallgatás után már egész jó kis nótának érzem. Egyértelműen ez az album legpopulárisabb dala, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a legjobb is.

A lemezmegjelenés előtt másfél héttel a lemez címadó számához, az Újratervezéshez hoztak ki egy állóképes videót. Nekem ekkor már volt szerencsém párszor meghallgatni az albumot, és pont ez a dal volt az, ami számomra lefelé lógott ki a többi nóta közül. De mire a videót meghallgattam, addigra ezt is megkedveltem.

Legutóbb pedig két nappal a lemezmegjelenés előtt jött ki az album utolsó előtti dalához, a Kell egy újabb álomhoz készült szöveges videó. Ez szerintem kiváló választás volt. Talán a lemez legkülönösebb daláról van szó, amolyan grunge metal nóta. Különlegessége miatt nekem az egyik kedvencem. 

Érdekes, hogy pont az első két számot leszámítva, a többi dal nekem már elsőre is tetszett. A másik személyes kedvencem, a verze rész alatt játszott téma miatt az Örökké álom, de tulajdonképpen minden dal hozza az elvártat. Van pár kicsit metalosabb hangzású nóta, mint például a címadó dal, az azt követő Keresek egy testet, vagy a Kell egy újabb álom. Néhány balladajellegű, mint a zongorakísérettel felvett Két X után, és a záró szám, a Mindent megbocsájt akusztikus verziója. De összességében a megszokott RV hangulatot kapjuk. A felsorolt számok sem lógnak ki a korábbi Rómeós életműből. A Térdelj elém után ezúttal is van puncinyalós dal, a Még, még, még.

Sok okosságot nem nagyon lehet mondani a lemezről. Aki eddig szerette a Rómeó Vérziket, és nem várt tőlük stílusváltást, annak valószínűleg ez a lemez is tetszeni fog. Akinek eddig nem jött be a zenéjük, az jó eséllyel nem ezután a lemez után fogja megkedvelni őket.

9/10

Bár a nyári turné nagy része már lement, ennek csúcspontja ma, a lemezmegjelenés napján tartandó Barba Negra Trackes lemezbemutató koncert. Ha valaki ma nem tudja meghallgatni a srácokat, akkor a nyáron még ezeken a helyeken csípheti el a Rómeó legénységét:

· Július 27 – MezőtúrEast Fest
· Augusztus 3 – Kamocsa (SK) – GastroFest
· Augusztus 18 – Nagyudvarnok (SK) – RockFeszt
· Augusztus  26 – AlsóörsZorall Sörolimpia

Azoknak pedig, akik az új lemez dalait is szeretnék együtt énekelni Koppánnyal, ősszel tartanak egy igazi lemezbemutató koncertet is, a Barba Negraban, a Hollywood Rose-zal.

A mai lemezbemutató koncert Facebook-eseménye: 

https://www.facebook.com/events/313717599060272/

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr9712642381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása