Rozsdagyár

ROXIGET - Napsütésben és esőben zajlott le a tehetségkutató és a fesztivál | Beszámoló

2017. szeptember 07. - Felicium

21317571_1518058988237893_1469584762558463602_n.jpg

Szeptember első szombatján a Kéktó Szabadidő Park a Csepel-sziget egyik legismertebb zenei fesztiváljának színtere már évek óta. Idén tizenharmadszorra került megrendezésre a Roxiget Rockzenei fesztivál és tehetségkutató verseny.

Szeptember 2-án, szombaton a tehetségkutató verseny, nem sokkal 12 óra előtt kezdődött el a nyárutónak megfelelő verőfényes napsütésben.

Az „Öröm a Zene” néven már közismert könnyűzenei tehetségkutató-sorozat egyik megyei versenyeként rendezett Roxiget tehetségkutató verseny fennállása óta a legerősebb mezőnnyel büszkélkedhet. A 23 benevezett zenekarból a demok meghallgatása után a zsűri tagjai 8 zenekart juttattak az élő döntőbe.,ahol a Sorbonne Sexual visszalépése után (másik tehetségkutató döntőn való részvételük és a már megnyert Baranya megyei versennyel a hátuk mögötti magyarázattal) 7 zenekar versengett a meghirdetett díjakért és az országos döntőbe jutás lehetőségéért.

21371111_1518048148238977_6489059109016875580_n.jpg

A változatos zenei világokat képviselő formációk az „Öröm a zene” pest megyei versenyét adó Roxiget élő döntőjén, a sorsolás szerinti sorrendben mutathatták meg hangszeres tudásukat, előadókészségüket, a 9 fős remek zenészekből álló zsűri előtt.

A zsűri tagjai:Andrásik Remo (HANOSZ főtitkára), Ábrahám Zsolt (ex HS7), Hrutka Róbert (zeneszerző, gitáros) Kiss Sándor (Skyhős,, ITI ex tagja), Kovács Ákos Dadan (manager) Leskovics Gábor ( PUF, Kiscsillag) Papp Szabolcs (Supernem), Pálmai Zoltán ( ex P.Box, Beatrice,), Pásztor Sámuel (Anna & the Barbies)

A díjazott zenekarok sorrendje

  1. helyezett  Telma Lincoln & Minimyst
  2. helyezett  Fangler’s
  3. helyezett  Kései Kitérő
  4. helyezett  The Blubay Foxes
  5. helyezett  Szabadtéri 4sakkordos Performansz
  6. helyezett Saturday Overnight
  7. helyezett Névtelen Utca

A dobogósokon kívül a Saturday Overnight zenekar kapott még különdíjat, sőt az egyéni teljesítmények is elismerésre kerültek.  A versenyzők visszajelzései alapján jó hangulatú versenynek voltak a részesei, remek zsűri előtt, kiváló technikai feltételek és szervezés mellett, ahol lehetőségük volt a többi zenésszel is megismerkedni.

A fődíjat, mely 100.000 Ft értékű Hangáruház utalvány valamint a Városi Könyvtár és Közösségi Ház díját, videoklip készítésését a HSC Stábiskolával (netto) 350.000 Ft értékben a Telma Lincoln &Minimyst zenekar nyerte.

A díjátadás befejező momentumaként Andrásik Remo (HANOSZ főtitkára) átadta az „Öröm a zene” szervezők közössége nevében az Újfalus Gábor díjat Telma Lincoln énekesnőnek, mely díj a 2016-ban elhunyt, a tehetségkutató sorozat elindítójának és koordinátorának emlékét őrző díj, a legkiemelkedőbb zenész-előadónak adományozódik minden megyei versenyen.

A Budapest Music Expo keretében megrendezésre kerülő „Öröm a zene” október eleji döntőjébe pedig a budapesti Telma Lincoln & Minimyst formáció jutott, ahol 19 másik zenekar társaságában indulhatnak az 1 + 2 millió forintos fődíjért, mely a HANOSZ és a Cseh Tamás Program felajánlásai. A döntést a tehetségkutató sorozat koordinátora Andrásik Remo jelentette be a színpadon, kiegészítve azzal a rendhagyó döntéssel, hogy az erős mezőnyből a szintén budapesti Fangler’s zenekar is továbbjut az országos döntőbe.

21369470_1518049548238837_1574445329637564392_n.jpg

Egyéni különdíjak is átadásra kerültek.

Legjobb előadónak: Szecskó Donátnak az Audmax Kft. felajánlásában egy PROFI AE6100 típusú mikrofon lett a nyereménye, a zsűri döntése szerint: a Kései Kitérő énekes-gitárosakéntLegjobb gitáros: Magyar Balázst a Kései Kitérő gitárosát választották a zsűri tagjai, aki a Tajti Music Hangszer Pláza 10.000 Ft értékű vásárlási utalványát nyerte.Legjobb basszusgitáros: Lőrincz Balázs lett a The Bluebay Foxesból, aki szintén a Tajti Music Hangszer Pláza 10.000 Ft értékű vásárlási utalványát nyerteLegjobb dobosnnk pedig Kisvári Bencét hozta ki a zsűri, a Frangler’s beugró dobosát, aki a Tajti Music Hangszerparadicsom 10.000 Ft értékű vásárlási utalványát nyerte

Egyéni különdíjként: Pálmai Zoltán zsűri tag a legtehetségesebb dobosnak Kisvári Bencét választotta, a Fangler’s beugró dobosát, aki a Pálmai Dobakadémián 5 alkalmas dobkurzust nyerte az alapító felajánlásában.

A legnépszerűbb és legösztönzőbb különdíjak is gazdára leltek:

  • Az Anna & the Barbies díját a Fangler’s zenekar nyerte, mely egy budapesti vagy vidéki nagyvárosi koncertjükön elő-zenekari szereplés lehetősége
  • A Pál Utcai Fiúk zenekar díját a Kései Kitérő zenekar nyerte mely egy budapesti vagy vidéki nagyvárosi koncertjükön elő-zenekari szereplés lehetősége
  • A Depresszió díját a Saturday Overnight zenekar nyerte, mely egy meghívás a decemberi Barba Negra Music Clubba, lemezbemutató koncertjükre és backstage látogatásra.

 

A döntős zenekarok egyenként 20.000 Ft értékű Hangáruház utalványt is nyernek az Audmax Kft. felajánlásában, a felhívásban ígértek szerint. Az utalványok mellett minden zenekar átvehette a helyezését igazoló Kerekes István grafikus által készített oklevelét is.

A tehetségkutató verseny eredményhirdetése után a vagány Lucy zenekar kezdte a fesztivált a műfajhoz társuló pogózás sem maradt el a szerény, de hihetetlenül aktív közönség soraiban.

Kora estétől a gyülekező felhők alatt helyi zenekarok birtokolták a színpadot, így a saját  szerzeményekkel kiálló alteros Parafrázis majd a tinédzserek kedvence az isaszegi No Respect mozgatta meg, főként középsulis közönségét, a legrégebbi miklósi banda a Divina Machina külföldi rock dalokkal készült Petrik Beával és Kiss Vikivel az élen.  Az esti fényekben az újabb generációs népszerű rock csapat, a Depresszió egyedi látvánnyal nyűgözte le a szitáló eső ellenére közel két ezer főre duzzadt közönségét

Az időjósok által prognosztizált eső, este 9 körül érkezett meg intenzívebben.

Az esőben már csak pár százan tartottak ki a nagyon várt Anna & The Barbies koncertjére, de

ők,óriási lelkesedéssel.

Pásztor Anna a tőle megszokott extrém küllemekben vonta magára a figyelmet és minden közhelyet elutasító egyénisége húzta magával a zenekart és rajongót a hamisítatlan magyar rock ’n’ roll hangulatba.

Melegszívűségét ölelésekben is mérhettük, hiszen a koncert végén az első sor minden tagja részesülhetett Anna hálás közvetlen köszönetében

Jövőre újra Roxiget!

További info : www.roxiget.hu oldalon!

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr7712809520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása