Rozsdagyár

KÁRPÁTIA - Idén Europica project, jövőre új album

2017. szeptember 16. - Rock n roller

 18157622_1333175220099740_1189151585305655285_n.jpg

Immár hagyománnyá vált, hogy a Kárpátia minden év augusztus 20-án adja ki új lemezét. Ez idén az Europica nevű angol nyelvű project miatt elmaradt, de jövőre jön az új Kárpátia album. 

Europica néven alapított testvér-zenekart a Kárpátia, és jelentette meg első angol nyelvű lemezét, olyan híres vendégénekesek közreműködésével, mint Blaze Bayley (Iron Maiden, Wolfsbane), Tim Ripper Owens (Judas Priest, Yngwie Malmsteen Band, Iced Earth), Fabio Lione (Rhapsody Of Fire, Kamelot, Angra), Ralf Scheepers (Gamma Ray, Primal Fear), Tomek Horytnica (Horytnica).

A patrióta érzelmeket megtartva, az eredeti magyar szövegeket Egedy Piroska fordította angol nyelvre úgy, hogy minden hazáját szerető és Európáért aggódó ember magáénak érezhesse azokat.

A tíz dalból álló album kilenc hónap alatt, tizenegy stúdióban került rögzítésre, amit Schmiedl Tamás (Moby Dick) kevert végső formájára. A korong elkészítése során minden tekintetben a lehető legjobb minőség elérése volt a cél.

A külföldi előadók mellett Hirleman Bertalan, Kiss Zoltán, Papp Gyula és Molics Zsolt színesíti az anyagot.

A lemezborító a világszinten elismert grafikus/illusztrátor Havancsák Gyula keze munkáját dicséri, aki többek közt olyan zenekarokkal dolgozott korábban, mint az Accept, a Stratovarius, a Destruction, a Kreator vagy a Grave Digger. A videókat Rivasz Gergő és Csillag Endre készítette - a dalok hangulatának megfelelő képi világot teremtve.

Az anyag világszerte CD és bakelit formátumban is megjelent.

 https://www.facebook.com/europicaband

http://www.europica.eu/index.php?mpc=videos

De aki új, magyar nyelvű Kárpátia dalokat szeretne hallgatni, annak sem kell sokáig várni. 2018-ban jön az új lemez, amiről elkészült az első előzetes, a Kontár dal.

http://www.karpatiazenekar.hu/

https://www.facebook.com/K%C3%A1rp%C3%A1tia-zenekar-Hivatalos-Oldala-106959836054624/

europica_part_one_final_cd_crop.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr3512868666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása