Rozsdagyár

ALESTORM - Skót kalózok, Bodor Máté és a kacsa!

Koncertbeszámoló

2017. október 02. - Felicium

dsc_0189_sz2.jpg

Október első vasárnapja nagy nap volt a kalóz/folk/buli metal kedvelő közönségnek, ugyanis ismét hazánkba látogatott az egyre kevésbé skótnak nevezhető Alestorm. A csapat immáron a gitárnál Bodor Mátéval (Wisdom, Leander Kills) érkezett, és tarolt az óriási tömeg előtt.

Az este másik két zenekara a Troldhaugen és az Aether Realm volt. Az előbbi ausztrál őrültek nem mindennapi koncertet adtak és a színpadra az Alestormhoz is felkerült egy ausztrál, aki őrültködött (cipőből ivott például) egy nagyot. Érdekes választás és nem feltétlen rossz, de meglepő mindenesetre. Utóbbi csapat megint más stílus volt, de a folkos elemeket meglehetett találni zenéjükben, emellett kellően metalnak is bizonyult.

dsc_0226_sz2.jpg

Pontban kilenckor színpadra lépett az Alestorm is. Bár voltam már koncertjükön többször is, Mátéval most láttam először őket. Azonnal belecsaptak egy Keelhauled, Alestorm kettősbe, majd nem sokkal később az egyik legkedveltebb új dal, a Mexico is elhangzott. Külön örültem, hogy a repertoárban helyet foglalt a Hangover, mert az előző bulikon (amiken voltam) pont nem játszották az akkor még friss átdolgozást. A dalok közt rendszeresen "Máté-Máté" skandálásoktól volt hangos a terem, de a színpad közepét elfoglaló óriás kacsa is különlegessé és egyedivé tette a bulit, és hozzáadott a látványhoz.

Hogy kicsit a negatívumokról is beszéljünk, sajnos legtöbbször halknak éreztem Máté gitárját, és a dobnál a beütők hangját sem lehetett szinte egyáltalán hallani. Ezek bár nem vettek el sokat az élményből, azért bosszantó tényezők voltak a maguk módján. Ami viszont jó, hogy az éneket végig lehetett rendesen érteni. Emellett lehet, hogy jókor voltam jó helyen, de italért is csak néhány percet kellett sorba állni, ami szintén egy nagyon pozitív dolog tud lenni, ha kedvenceid vannak a színpadon. A közönségben rengetek őrült arcot lehetett látni és néhány gumikard, valamint buzogány is fel-fel lendült a magasba. Természetesen nem maradt el a közös evezés és a wall of death sem, ahol jól be is etették a közönséget.

dsc_0269_sz.jpg

Remélem minél gyakrabban jönnek a jövőben, mert ez a buli egyrészt nagyszerűen sikerült, másrészt rengetegen töltötték a Barba Negrában ezt a vasárnap estét. A hossz nagyjából 90 perc volt és egy kerek egész műsort láthattunk, ahol végig emelkedett volt a hangulat. Ami a listát illeti, nagyjából ezek a dalok hangzottak el:

Keelhauled
Alestorm
Magnetic North
Mexico
That Famous Ol' Spiced
The Sunk'n Norwegian
No Grave But The Sea
Nancy the Tavern Wench
Rumpelkombo
1741 (The Battle of Cartagena)
Hangover
Pegleg Potion
Bar ünd Imbiss
Captain Morgan's Revenge
Shipwrecked
Drink
Wenches & Mead
Fucked with an Anchor

dsc_0294_sz2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr2612917327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása