Rozsdagyár

SOM LAJOS - 70 éves korában elhunyt a Piramis egykori basszusgitárosa

2017. október 30. - Rock n roller

somlajos_cikkbe2.jpg

Hosszan tartó betegség után, a mai napon meghalt a Piramis egykori basszusgitárosa, zenekarvezetője Som Lajos.

Som 1947. október 1-én született Budapesten. A 60-as évek közepén kezdett muzsikálni a Record nevű zenekarban. Játszott a Neotonban, és Radics Bélával, Balázs Fecóval, Brunner Győzővel a Taurus-ban, Igazi sikereit az általa 1974-ben alapított Piramisban érte el. A zenekar klasszikus felállása: Som Lajos basszusgitár, Révész Sándor ének, Gallai Péter ének, billentyű, Závodi János gitár, Köves Miklós dob.

Révész 1981-ben kilépett a Piramisból. Ezután Gallai énekelt, de korábbi sikereiket nem tudták megismételni. A zenekar 1982-es feloszlásának évében Somot csempészés vádjával letartóztatták, és el is ítélték. 1985-től a Senator basszusgitárosa.

1992-ben a Piramis visszatérő koncertjén 5 teltházas koncertet adnak a Budapest Sportcsarnokban. A 2015-ös újabb Sportaréna koncerten rossz egészségi állapota miatt azonban már csak a program elején, és végén tud színpadra lépni.

2017. október 30-án érte a halál.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr313117782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása