Rozsdagyár

BABYLON A.D. - Revelation Highway (2017)

2017. november 11. - Rock n roller

babylon_a_d_rh_cover.jpg

Nemrég közöltünk egy összeállítást (ITT) olyan zenekarokról, akik a kezdetek óta változatlan felállásban játszanak. Ebben az összeállításban ugyan nem szerepelt a Babylon A.D., de akár ők is bekerülhettek volna. A ’90-es évek népszerű hard rock bandájának 2000 után jelent meg új lemeze, "Revelation Highway" címmel.

A Babylon A.D. valóban a ’90-es évek bandája volt. Első lemezük 1989-ben, eddigi utolsó albumuk 2000-ben jelent meg. Igazán sikeresek, és aktívak a '90-es évek közepéig voltak. A zenekar a kezdetek óta ebben az összeállásban játszik: Derek Davis - ének, billentyűs hangszerek, akusztikus gitár, Ron Freschi - gitár, vokál, John Mathews - gitár, billentyűs hangszerek, Robb Reid - basszusgitár, vokál, James Pacheco - dobok. 17 év szünet után, a zenekar alapításának 30. évfordulóján jelentkeztek új albummal, a Frontiers kiadásában. 

Meg kell vallanom, a Babylon sosem tartozott a kedvenc hard rock csapataim közé. Sajnos a "Revelation Highway" sem nyűgözött le igazán. Továbbra sem lesznek álmatlan éjszakáim a zenekar újabb kiadványait, koncertjeit várva.

Nem indul pedig rosszul az album. A Crash And Burn (vajon hány zenekarnak van ilyen című száma?) egy kifejezetten kellemes kis nóta. Még a következő Fool Or Fire is teljesen rendben van. Vannak ígéretes részei az I’m Not Good For You-nak, majd az azt követő Saturday Nightnak. Nem rossz a One Million Miles, a Rags To Riches, vagy Tears sem (bár ami utóbbiban leginkább jó, az az, hogy bizonyos szakaszai kicsit hasonlítanak a Skid Row 18 and Live-jára), de még a She Likes To Give Ittel sem lenne komolyabb problémám. Ezek azonban úgy érzem, nem lettek rendesen kidolgozva. A jó alapötletből nem lett igazán jó szám, így az összhatás sajnos nem igazán nyűgözött le. Néhány számnyi jó ötletből sikerült összehozni egy teljes albumot. Az igyekezet, hogy csinálni kellene egy évfordulós albumot, dicséretes ugyan, de lehet, hogy elég lett volna egy EP-t kihozni erre az alkalomra, a teljes albumig pedig várni még egy-két évet, mert most a határidő miatt sajnos nem sikerült igazán jól a lemez.

6/10

A lemez dallistája: 

  1. Crash And Burn
  2. Fool On Fire
  3. One Million Miles
  4. Tears
  5. She Likes To Give It
  6. Rags To Riches
  7. Last Time For Love
  8. I’m No Good For You
  9. Saturday Night
  10. Don’t Tell Me Tonight

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr3313235081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása