Rozsdagyár

KÉPZELT VÁROS - Klippremier: Homing

2017. december 06. - Kovenant

kv.jpg

Első új dalát mutatja be a megújult Képzelt Város. A Homing misztikus hangzásához pedig remekül passzol Bolla Szilvia klipje, ami egy áttetsző, folyékony mikorvilágba vezet be bennünket. A Homing több új társával élőben december 8-án, a Kuplungban debütál.

A Képzelt Város a tavalyi tagcseréket követően újult energiákkal vágott neki a kísérletezésnek, az eddig csak stúdióban és próbateremben építgetett dalok azonban most készen állnak arra, hogy mások is megismerjék.

Sok zenei ötlet jött ki az új felállásból, amelynek részben az a következménye, hogy az énekes részeket minimalizáljuk vagy kihagyjuk a dalokból. Fontos változás, hogy az éneket angolra váltottuk az új daloknál, ami biztosan sok hallgatónak furcsa lesz. Az új dalokban az ének nem emelkedik a többi hangszer fölé, egyenrangú velük. Erre az angol ritmusából és dallamosságából adódóan sokkal alkalmasabb, mint a magyar nyelv - beszél a változásokról Kovács Ákos András, a zenekar énekes-gitárosa.

A zenekar „kísérleti laboratóriumából” végül két dal kerül ki idén. Az első nyilvánosságra hozott alkotás a Homing.

A Homing az etológiában bizonyos állatfajok azon képességére utal, hogy szinte bármilyen ismeretlen helyről képesek hazatalálni, mi emberek pedig szintén ismerjük, vagy ismerni akarjuk ezt az érzést, amit a hazatalálás jelent. Az új lemezt egyébként is átszínezik majd ezek a természetből átvett, a saját életünkben is ismerős képek.”- mesél az új számról Ákos. – „A dal hangzása szándékosan kicsit dark, ehhez hasonló szinti alapú dalt keveset csináltunk eddig, de igyekeztünk elkerülni azt, hogy túlságosan a 80-as éveket idézze, ezért megtartottuk a feszes alapokat.

A Homing egy misztikus hangulatú klipet is kapott, amit a Theodort is jegyző Bolla Szilvia készített. A videó bizonyos módon annak a folytatása is, hiszen továbbra is a víz a domináns, ám ezúttal egy akváriumba zárt, átlátható világot jelenített meg. Az ihlet a design héten született: „A klip Koleszár Stella üvegtervező különleges akváriumát járja körül. A kiszámíthatatlan geometriai formák, kaotikus animált üvegszálak és az axolotl, mint mitikus és erős szimbolikát hordozó kísérleti állat egy rejtélyes mesterséges bioszférára utalnak” – mondja az alkotó.

A zenekar az új számokat egyébként Győrffy Máté basszusgitáros és Miskolczi Márton gitáros-billentyűs közös stúdiójában, a Keplerben rögzítette, élőben pedig december 8-án, a Kuplungban hallhatjuk őket először. A Képzelt Város az alkalmi formációból zenekarrá avanzsált Trillion és a friss lemezes ék társaságában lép fel.

Képzelt Város, Trillion, ék
Helyszín: Kuplung
Időpont: 2017. december 8. 20.00
Jegyárak: early bird 1000 Ft, elővételben 1300 Ft, helyszínen 1600 Ft
Jegyvásárlás: ITT
Facebook-esemény: ITT

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr1513450101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása