Rozsdagyár

TOP10 - Karácsonyi rock- és metalalbumok

2017. december 09. - Rock n roller

christmas.jpg

Biztos elfordult már veled is, hogy a megszokott karácsonyi dalokat hallgatva, arra gondoltál, miért nem szól a fa alatt is valami jó kis rock vagy metal muzsika. Mostantól az ünnepek alatt sem kell nélkülöznöd a kedvenc műfajodat. Összegyűjtöttük tíz karácsonyi rock és metal album Spotify linkjét.

10. Black Label Society - "Glorious Christmas Songs That Will Make Your Black Label Heart Feel Good"

Mindössze három dalt tartalmaz, azt is instrumentális formában Zakk Wylde zenekarának, a Black Label Society-nek 2011-ben megjelent karácsonyi albuma, a "Glorious Christmas Songs That Will Make Your Black Label Heart Feel Good". A lemez 2011-ben jelent meg a Roadrunning Records gondozásában.

9. Tarja - "From Spirits And Ghosts (Score For A Dark Christmas)"

Idén jelent meg az ex-Nigthwish énekesnő Tarja albuma. A klasszikus karácsonyi dalokat góth stilusban feldolgozó lemez kicsit borongósra sikerült. Ezt inkább azoknak ajánlom, akik szeretnének depresszióba esni karácsony este.

8. Psychostick - "The Flesh Eating Rollerskate Holiday Joyride"

Ismét csak egy EP. A Psychostick nevű komikus rock zenekar, "The Flesh Eating Rollerskate Holiday Joyride" című albuma mindössze 6 dalt tartalmaz. Azt viszont igazi, feszülős metál tempóban előadva. A lemez 2007-ben 18. helyezést ért el a Billboard Ünnepi albumok listáján.

 

7. Halford III - "Winter Songs" 

A Judas Priest énekes Rob Halford nem a klasszikus karácsonyi dalokat énekli, vagy ha igen, nem a megszokott stílusban, a "Winter Songs" című lemezen. 2009-ben, több mint 7 év szünet után jelent meg újra önálló Halford album. 

6. The Reverend Horton Heat - "We Three Kings" 

A The Reverend Horton Heat modern rockabilly stílusban adja vissza a legismertebb amerikai ünnepi nótákat, a stílszerűen "We Three Kings" címet viselő lemezen.

5. "Monstar Ballads X-Mas"

Ha nem ugyanazt az előadót szeretnéd hallgatni egész este, akkor a "Monstar Ballads X-Mas" a neked való karácsonyi lemez. Az albumon különböző együttesek/énekesek (mint pl. a Skid Row, az L.A. Guns vagy Billy Idol) karácsonyi dalait válogatták össze egy lemezre.

4. Bad Relegion - "Christmas Songs" 

Ismét csak egy zenekar karácsonyi albuma következik, ezúttal punk stílusban, a kaliforniai Bad Relegion "Christmas Songs" című lemezén. A zenekar, bár sok karácsonyi dalt játszott, eleinte idegenkedett egy konkrét ünnepi lemez megjelenésétől. A kiadó végül azzal tudta őket meggyőzni, hogy a lemez bevételeinek 30%-át felajánlották a SNAP nevű szervezetnek, a papok által elkövetett zaklatások áldozatainak megsegítésére.

3. Twisted Sister - "A Twisted Christmas"

Elérkeztünk a dobogósokhoz. A Twisted Sister "A Twisted Christmas" című lemeze egy igazi hard rock válogatás az angolszász karácsonyi dalok kedvelőinek. Az énekdallamokban felfedezhetőek a We're Not Gonna Take It és a Hava nagila melódiái, a gitárriffekben pedig az AC/DC Problem Childja, a Black Sabbath Children of The Grave-je, és a Judas Priest You Got Another Thing Comingja.

2. Helix - "Heavy Metal Christmas" 

A sorban a következő a kanadai Helix. Ők is szokásos karácsonyi dalokat dolgozták át a "Heavy Metal Christmas" című albumukon. A 2008-ban megjelent lemez, a zenekar 11. stúdióalbuma, összességében pedig a 20. kiadványa.

1. "We Wish You a Metal Xmas and a Headbanging New Year" 

Az első helyen pedig ismét egy válogatáslemez a "We Wish You a Metal Xmas and a Headbanging New Year" című album. De itt direkt erre az alaklomra összeválogatott előadók adnak elő egy-egy dalt, mint pl. Lemmy, Billy F. Gibbons és Dave Grohl a Run Rudolph, Run című nótát, vagy a God Rest Ye Merry Gentlemen ahol egy dal erejéig újra összeállt Ronnie James Dio és Tony Iommi.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr6713401603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása