Rozsdagyár

FATES WARNING - Koncertfelvétel januárban az A38-on

2018. január 05. - Felicium

band_photo_fates_warning.jpg

Részesei lehetnek a Fates Warning történetének azok, akik ellátogatnak az amerikai progresszív metal zenekar január 24-ei koncertjére az A38 Hajón: a csapat ugyanis ezt a fellépést is rögzíti majd, hogy idén megjelenő új koncertlemezéhez használja fel a felvételeket. Az este másik fellépőjeként egy olasz progresszív zenekart, a Methodicát is láthatjuk majd.

A progresszív metal amerikai úttörői, vagyis a Fates Warning egy rövid, ám annál különlegesebb turnéra készül: januárban hét amerikai és kilenc európai városban játszanak majd, és az európai koncertek mindegyikét rögzítik is, majd annak a Jens Bogrennek a közreműködésével adják ki a koncertfelvételt, akivel a nagy sikerű utolsó album, a Theories Of Flight esetében is együttműködtek.

Jim Matheos az alábbi közleményt adta ki a tervek kapcsán: „Immár 20 év telt el a legutóbbi élő felvételeket tartalmazó lemezünk, a Still Life kiadása óta. Itt az ideje a frissítésnek! Januárban a kedvenc európai városainkban rögzítjük a koncerteket, és a legjobb felvételek rákerülnek a 2018-ban megjelenő új koncertlemezre. A végleges dallistáról még nem döntöttünk, de közel kétórás műsorral készülünk, amely egy kicsit átfedést is tartalmaz majd a Still Life dalaival. Reméljük, hogy hamarosan találkozunk!” Ray Alder videómeghívóját itt láthatjuk:

A Theories Of Flight a zenekar 12. nagylemeze, mely 2016-ban jelent meg, A bakelit és mediabook formátumban elérhető albumhoz több videó klip is készült, melyek közül az SOS címűt itt láthatjuk:

Emellett a zenekar nemrég egy különleges DVD/Blu-ray lemezt is kiadott: az Awaken The Guardian Live-on a címben szereplő album megjelenésének 30. születésnapját ünnepelték meg, méghozzá két különleges fellépéssel a Keep It True és a Prog Power fesztiválokon: Jim Matheos mindkét alkalommal a lemez elkészültekor aktuális tagsággal, így például John Arch énekessel állt színpadra. Ezek a felvételek láthatóak a DVD-n.

A turné európai vendégeként a Methodicát üdvözölhetjük majd: az olasz progresszív rockzenekar 1995-ben alakult Veronában. A kezdeti instrumentális szárnypróbálgatások és demók után 2005-ben jelent meg első EP-jük, és véglegesedett a felállás is. Első nagylemezük a 2009-es Searching For Reflections volt, melyen igazán érett, különleges hangulatú dalokat hallhatunk, csakúgy mint a 2015-ös Silence Of Wisdom lemezen.

A két zenekar budapesti koncertjére az A38 Hajón kerül sor, január 24-én. Jegyek még kaphatók!

A Livesound bemutatja: Theories of Flight - Live over Europe 2018 Tour
2018. január 24., szerda 19 óra
Budapest A38 Hajó
Fates Warning, Methodica koncertek
Belépő: 6500 Ft
Jegyek kaphatók az A38 recepcióján, a Hammer Zenebarlang, a CD Pince és a Headbanger üzletekben, a http://tixa.hu , az http://a38.hu és a tex.hu weboldalakon, valamint a Ticketportal hálózatában.

Kapcsolódó weboldalak:
http://livesound.hu/
http://fateswarning.com/
https://www.methodicaofficial.com/

https://www.facebook.com/LiveSoundProd/
https://www.facebook.com/events/1468747623216754/

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr8413551997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása