Rozsdagyár

MOTÖRHEAD - Elhunyt "Fast" Eddie Clarke

2018. január 11. - Rock n roller

motorhead_1.jpg

Phil Philthy Animal Taylor, és Lemmy Kilmister után a gitáros Fast Eddie Clarke is eltávozott az élők sorából, így már a Motörhead teljes eredeti legénysége az égi zenekarban játszik. Clarke 67 évesen tüdőgyulladásban halt meg szerdán. 

Az Edward Allan Clarke néven anyakönyvezett zenész a hetvenes évek első felében a Curtis Knight blues zenekarában játszott. A Mötörheadhoz 1976-ban csatlakozott (előtte rövid ideig Larry Wallis volt a gitáros.). A legendás trió egészen 1982-ig zenélt együtt, ezalatt öt stúdiólemezt adtak ki. A gitáros az "Iron First" lemez megjelenése után távozott a zenekarból. Ezután az UFO korábbi basszusgitárosával, Pete Way-el megalapította a Fastway nevű együttest. Összesen hét stúdiólemezt adott ki, az utolsót 2011-ben, "Dog Eat Dog" címmel.

A Motörhead tagok közül először Mike Würzel Burston hunyt el, 2011-ben, aki Clarke után a zenekar következő legendás gitáros volt (Clarke és Würzel között átmenetileg Brian Robbo Robertson is játszott a bandában). Majd 2015-ben előbb Phility, az év végén pedig Lemmy is meghalt.

fast-eddie-clark-motorhead.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr1413567247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása