Rozsdagyár

SMOKING FROG - Kőkemény rock and roll Szombathelyről | Hazai Reménységek #33

2018. január 19. - Felicium

smoking_frog.jpg

Mai nap bemutatjuk a szombathelyi Smoking Frog zenekart, akik kőkemény, modern rockzenét tolnak az arcunkba. A formáció meglehetősen friss, ugyanis 2016 novemberében alakult. Egy évvel később már meg is jelent a bemutatkozó album, mely az "Ősrobbanás" címet kapta és megtalálható az összes ismert platformon, valamint beszerezhető a zenekartól. Hogy átfogóbb képet kapjunk, beszélgettünk a zenekarral.

Mikor és hogyan ismertétek meg egymást? Kezdetben is a jelenlegi tagokból állt a zenekar?

Sziasztok, mi lennénk a Smoking Frog zenekar Szombathelyről, Gerencsér Péter Süni – ének, Kecskés Tamás – dob, Kapustka Csabika – basszusgitár, Hábetler Péter – gitár és Lakics Ádám – gitár.

Mi még a Tinder előtti időkben ismertük meg egymást (ha-ha). Többségünk természetesen valamilyen jó hangulatú koncerten találkozott a másikkal, kivétel Peti és Ádám akik már óvodás koruk óta ismerik egymást. Kezdetben az énekes és a dobos poszton mások voltak, Németh László Péter énekelt és Gábor Péter dobolt.

Dalokat hogyan írjátok? Inkább a próbateremben jammelitek össze, vagy mindenki otthon kidolgoz néhány témát és már jóformán kész dalokkal mentek le a terembe?

Vegyes a munkamódszer. Egyéni ötletek, kész dalok és jammelt ötletek egyaránt vannak. Próbáljuk jó alaposan megrágni a dolgokat és nem ájulunk el az első ötlettől ami eszünkbe jut, mert ki tudja lehet, hogy jön még annál sokkal jobb is. Kicsit olyan mint amikor nem tudod a lakatod számkombinációját és egymás után próbálgatod a különböző lehetséges variációkat.

Ez nagyszerű hasonlat. Nemrég jelent meg az első nagylemezetek. Hol rögzítettétek és milyen volt a stúdiómunka?

Valóban 2017. November 7-én jelent meg digitálisan szerzői kiadásban és megtalálható a népszerű stream oldalakon (spotify, deezer, stb.).

Az éneket leszámítva minden hangszer "home made" körülmények között készült. Az énektémák pedig Szombathelyen a Z-Stúdióban lettek felvéve. A keverést és a mastert is ufó barátunk és gitárosunk Ádám csinálta meg.

Legviccesebb/legérdekesebb sztori veletek/a zenekarral kapcsolatban?

Őőő, hát az úgy, volt, hogy kevésbé voltunk már szomjasak és Csabi bedobta közénk a filozófiai atombombát, miszerint, ha egy törpét, egy gonosz varázsló arányosan nagyobbá tesz, akkor attól az még törpe marad-e? A többit már a fantáziátokra bízzuk, mondanunk sem kell, egy laza órát eldiskuráltunk a témán. Viszont ezzel nem volt vége az estének, mert a szálláson az a hír fogadott, hogy lehet kidobnak minket, mert fesztiválhangulat kerekedett a közvetlen szomszédokkal, de a placc közepén lévő szálloda lakói nem kerültek partihangulatba velünk, aminek egyenes következménye lett, a távozásra való felszólítás. (Snitt) Másnap reggel 7-kor egy dobozos sör pisszenésére ébredtünk…

Következő koncert
Február 3. - Szombathely - Cinema Café

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr4013586067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása