Rozsdagyár

HANGFOGLALÓ MINIAKADÉMIA - Hogyan terjeszd a zenét?

2018. január 22. - Kovenant

zenei_menedzsment.jpg

A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) keretein belül elindított könnyűzenei támogató rendszer (Cseh Tamás Program) 2017 októberétől Hangfoglaló Program néven működik tovább és számtalan formában, pályázaton keresztül és ingyenes oktatótartalommal is segíti a hazai könnyűzene ösztönzését és népszerűsítését. Egyik alprogramjuk a zenei menedzsmenttel foglalkozik, melyet érdemes nyomon követnie minden kezdő, feltörekvő vagy már régebb óta működő zenekarnak is.

A zenei menedzsmentet támogató alprogram keretében hat részből álló online kurzusban járhatják végig a zeneipar szereplői, hogy milyen lépéseken keresztül juthatnak el a sikerig. A 2017-es évad tananyaga a legújabb videóval válik teljessé. A Hangfoglaló Program oktatófilm-sorozatának átfogó, ingyenesen hozzáférhető videósorozata egyedülálló: ez az első ilyen típusú, magyar nyelvű információs anyag. A sorozat 2018-ban folytatódik.

A zenekar-alapítás első fontos lépéseiről, a hazai pályázati lehetőségekről, a zenekari stratégia kialakításáról, a menedzsment kiépítéséről, a rajongók bevonásának technikáiról és módszereiről szóló kisfilmek után, ezúttal a zene digitális terjesztésével kapcsolatos tudással gazdagodhatnak az érintettek. A sorozat a sikeres zenekar-alapításhoz igyekszik irányt mutatni az induló zenészek számára, de segítségével kezdő menedzserként vagy a zeneipari más résztvevőjeként is hasznos alapismeretekhez juthatunk.

Napjainkban a legfontosabb felület, melyen elérjük kedvenc zenéinket az internet, és erre kiemelten figyelnie kell annak a zenésznek, aki profi karrierben gondolkozik. A világháló közvetve is pénzforrást jelenthet, hiszen az itt szerzett rajongók jönnek majd el a koncertekre. A sok esetben közvetlenül bevételi forrást jelentő digitális zeneterjesztésnek azonban vannak buktatói.

A tudástár legújabb videójában ezekről a buktatókról is bővebben hallhatnak az érintettek, de a Miniakadémia legfrissebb része a metaadatok rejtelmeibe is elkalauzol, emellett arra vonatkozó tanácsokkal is szolgál, hogy milyen bevételi lehetőségek állnak rendelkezésre egy-egy előadó számára, hogyan, milyen módszerekkel lehet maximalizálni a profitot.

A miniakadémia 2017-es „tanévének” tananyaga ezzel a videóval teljessé vált, azonban bőven van még mit megtanulni a zeneipar fortélyairól. A Hangfoglaló Program tudástára 2018-ban további tartalmas, és a zenekarok működése szempontjából hasznos információkat tartalmazó videókkal egészül majd ki.

A tanácsokat a legújabb epizódhoz is az első hazai zeneipari képzés, a Majdnem Híres Rocksuli szolgáltatta.

A Hangfoglaló Program zenei menedzsmenttel kapcsolódó digitális tananyagait és összes vonatkozó cikkét ITT találod.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr713594365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása