Rozsdagyár

GUNS N' ROSES - Lesz új lemez?

2018. február 06. - Rock n roller

guns-n-roses_1.jpg

Amióta nyilvánosságra került a Guns N’ Roses újraegyesülés, a rajongók azóta reménykednek benne, hogy a klasszikus triumvirátus nemcsak egy turné erejéig állt újra össze, de lesz új Guns lemez is. Ebbéli vágyukat csak erősítette amikor Axl Rose még a Not In This Lifetime turné indulása előtt célzott rá, hogy új számokon dolgozik Slash-el és Duffal. "Elég sok kész anyagom van, mutattam is nekik néhányat, és tetszett nekik."

Nem sokkal később Arlett Vereecke (aki lehet, hogy a vereckei hágon bejött magyar ősökkel rendelkezik), a zenekar korábbi sajtósa is megerősítette. "Tudom, hogy éppen stúdióban vannak. Axl még nem vesz részt a munkálatokban, de Slash biztosan ott van, és az is biztos, hogy nem másnak dolgozik."

Sőt ugyanekkor elhangzott, hogy az új lemez előkészületeiben Izzy is részt vesz. De annak tudatában, hogy Mr. Strandlin nem volt része a Not In This Lifetime turnénak, a hír ezen részét elég komoly fenntartásokkal kezeljük.

A turné tavalyi európai részén Richard Fortus gitáros is ejtett pár szót az új lemez előkészületeiről. "Még nem vettünk fel semmit. Már úgy értve, hogy még nem mentünk stúdióba lemezt készíteni, de egy csomó mindent rögzítettünk. Ezek alapvetően ötletek, de arról szó sincs, hogy stúdióba vonultunk volna." Ugyanakkor azt is elmondta, hogy szerinte lesz új album. "Egyszerűen túl jó ez az egész ahhoz, hogy ne legyen. Én legalábbis így érzem, és szerintem mindenki arra számít, hogy lesz új lemez."

Idő épp lenne rá, hiszen a turné tavaly novemberben ideiglenesen véget ért, és majd csak nyáron, az újabb európai állomásokkal folytatódik. Igen ám, de közben felröppentek olyan hírek is, miszerint Slash ebben az időszakban a saját lemezét szeretné rögzíteni. Ennek azonban ellentmond, hogy Myles Kennedy jelen pillanatban épp a saját szólólemezét készíti. Sőt, mostanában épp Duff is ráér, mivel a Walking Papers új albuma nélküle jelent meg január végén.

Alapanyag lenne bőven. Ahogy Axl utalt rá, neki is rengeteg szinte teljesen kidolgozott ötlete van fiókban, aminek a nagy részét a több mint 10 évig készülő "Chinese Democracy"-ra szánta. Bár a végeredményt tekintve, milyen lehet az a dal ami még oda sem fért be? Persze Slash és Duff lehet, hogy gatyába rázza ezeket az ötleteket. Nem mellesleg nekik is van majd egy albumnyi daluk a fiókban, amit még a Velvet Revolvernek szántak. És ha Slash jegeli az új Conspirators albumot, lehet, hogy onnan is átkerülhet néhány téma a GNR korongra.

Friss hír, ami tovább erősíti a pletykákat, hogy a mértékadó Crazy Days and NIghts pletykaoldal szerint egy csúcskategóriás rockbanda, aki korábban azt nyilatkozta nem készít új lemezt, most mégis az ígérete megszegésére készül, és már meg is állapodtak egy híres producerrel. A brit Hammer szerint ez e csúcskategóriás banda a Guns lehet, a producer pedig Rick Rubin. A GNR Twitter oldala ugyanis 41 másik oldalt követ, de ebből Rubin az egyetlen producer.

Nemrég felröppent hír szerint az AC/DC is új lemezt szeretne készíteni, mégpedig Axl Rose-al. Mivel a Not In This Lifetime turnéra idén csak egy másfél hónapos nyári körút van betervezve, Axlnek akár két lemez elkészítése is beleférhet az idejébe. Mindenesetre a zenekartagok közösségi médiás posztjai alapján a srácok egyelőre kicsit sem az új lemez készítésével vannak elfoglalva, sokkal inkább a nyaralással.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr7813639152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása