Rozsdagyár

RONCSÁK MARCELL - Klippremier: Narcis

2018. március 04. - Kovenant

narcis.jpg

A szabadkai gitáros, Roncsák Marcell új dalt és egyben klipet tett közzé, melyben vendégszerepel Sóti Juli énekesnő is. A Narcis című tétel alaptémája a közösségi média túlzott használata miatt kialakuló személyiségtorzulás és annak rendkívül káros következményei. Erről Marcell is megosztotta velünk gondolatait.

Minden alkalommal, mikor egy új dalt próbálok megírni, arra törekszem, hogy a komfortzónámon minél távolabb kerüljek. Így tudok igazán olyan dolgokat alkotni, melyek újszerűek, próbálom nem ismételni magam és mindig más oldalamat mutatni a zenémen keresztül. Ez valamikor olyan oldal is lehet, melyről előtte én sem tudtam, hogy létezik.

A Narcis is egy olyan dal, amilyenhez hasonlót még nem igazán írtam. A refrén született meg legelőbb, ami nagyon megtetszett, és nem tudtam sehogy se kivakarni a fejemből. Ez egy jó jel egy dal írásánál. Igyekeztem minél megjegyezhetőbb dallamokkal társítani a fő ötleteimet. A hangszeres részével egy olyan egyensúlyt próbáltam megtalálni a dalban, melyben helyet kap egy kis virtuózkodás is anélkül, hogy az lenne reflektorfényben.

A szöveg már csak azt követően lett megírva, hogy felmerült a videó készítés ötlete a dalhoz. Nagy Dávid, akivel már többször is dolgoztunk együtt, előállt egy eléggé érdekes témájú ötlettel. Ezután elkészült a dal, leforgattuk a videót, de úgy éreztük, hiányzik valami. A dalból is és a videóból is. Ezt az űrt Sóti Juli töltötte be, sokkal erőteljesebbé varázsolva a nótát, a videót pedig sokszínűbbé.

A Narcis videója egy szatíra, ahol bemutatjuk mindazokat a sztereotip online karaktereket, amelyeket nap, mint nap látunk a közösségi média különböző platformjain. Egy olyan témát feszegetünk vele, amely egyre aktuálisabb, és talán érdemes is ezzel foglalkozni. Kapjunk észbe, hogy mit művel a személyiségünkkel a túl sok bámészkodás a neten, a magamutogatás és hogy mindent dokumentálni akarunk. Ebben az információáradatban nem könnyű eligazodni, de annál inkább bele lehet őrülni, ezért érdemes emlékeztetnünk magunkat arra, hogy mik azok a dolgok és értékek, melyek igazán fontosak.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr9313713722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása