Rozsdagyár

DYING WISH - Klippremier: Vörösre festi ...

2018. május 21. - Kovenant

dw02.jpg

2016 november elején, a HammerWorld Magazin aktuális számának extra CD mellékleteként jelent meg a Dying Wish „Tükörország” című új albuma a Hammer Records gondozásában. Most a Vörösre festi ... című tételre készült klip, melyről a zenekar osztott meg néhány gondolatot magazinunkkal.

A 9 új dalt tartalmazó korong érdekessége, hogy 11 év lemezmentesség csöndjét megtörve kizárólag magyar szövegekkel szólalnak meg a zenekar szerzeményei. Valamint a tőlük megszokott súlyos, de melodikus death vonalat túlnyomó részben az extrém énekkel (is) kísért modern metal váltotta fel. A néhol progresszív elemeket sem nélkülöző, jó néhány helyen alapos billentyű aláfestést, kíséretet kapó dallamcentrikus, fülberagadó groove-okkal felvértezett új szerzemények – aktuális üzenetként – a mai társadalmi, politikai visszásságokra reflektáló szövegeket kaptak, amelyek azonban minden esetben sikerrel kerülik el a klisés, valamint vulgáris megfogalmazást.

A püspökladányi banda a Dömötör Balázs (ének), Papp Lajos (gitár, vokál), Ács Sándor (gitár, vokál), Belá Olivér (basszusgitár), és Kocsis Krisztián (dobok) felállásban rögzítette albumát, melynek felvételei a szolnoki Denevér Hangstúdióban készültek, borítóját pedig Hjules, azaz Havancsák Gyula készítette. A majd’ háromnegyed órás lemezanyagon több vendég is tiszteletét teszi: Nádas Péter szintetizátoron, három énekes – Mulicz Ferenc, Ráduly Levente, és Ráczkevi Imre – pedig a vokálok, csordavokálok rögzítésekor segített be a csapatnak.

dw_tukororszag_cover.jpg

Véget ért a nagyszerű tavaszi turnénk a Nemzeti Hang társaságában és túl vagyunk a fantasztikus hangulatú III. Nightbreed Budapest fesztiválon! Kis szusszanás után jelentkezünk új videónkkal, mely sorrendben a kilencedik a "Tükörország" lemezről. Így tehát megvalósult, amit terveztünk, miszerint az album összes dalára készül valamilyen mozgókép, legyen az koncert, szöveges vagy hivatalos klip.
A klip a Vörösre festi... című dalunkra készült, melyet együtt rögzítettünk az Ennyi volt videónkkal, szintén Gyuricza Gergővel, viszont a vágást és az utómunkát most házon belül készítettük. A klipért és még sok más látnivalóért keressétek a Dying Wish Youtube-csatornáját, további friss infókért pedig a Facebook-oldalunkat!

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr5313990702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása