Rozsdagyár

EMBERÖLTŐ - Klippremier: Regös

2018. május 21. - Kovenant

30126093_1768200693201897_1191837387_o.jpg

Megjelent a 2013-ban alakult Emberöltő zenekar új klipje, mely a Regös című szerzeményükre készült. A csapat zenei munkásságát a rockzene, a népzene és a magyar irodalmi kultúra közös kapcsolata jellemzi. A forgatásról és a dal elkészültéről maga az együttes mondta el a részleteket, melyeket a hajtás után olvashatsz el. A bandáról pedig ITT írtunk bővebben a Hazai reménységek cikksorozatunkban. 

A dal ötletét Juhász Gyula: Regös az udvarban című verse adta. A hanganyag felvételével már 2018 év elején elkészültünk, de az elhúzódó rossz idő miatt csak áprilisban tudtuk leforgatni a képi anyagot. A dal mondanivalójához illő helyszínt akartunk választani a forgatásra, melyhez ideális volt a Nógrádi vár. Megkerestük az önkormányzatot a tervünkkel, akik nagyon készségesek voltak és minden lehetséges módon segítették a megvalósítást. Reméljük, hogy a klippel kicsit sikerül felhívni a figyelmet erre az elhanyagolt régióra.

Bár többször is módosítani kellett az időpontot a tavaszi esők miatt, szerencsére elég rugalmas volt mindenki. A forgatást már vártuk, és nagyon élveztük. Az operatőr ismét Ember Péter volt, akivel szeretünk együtt dolgozni. A dalban vendégszerepelt Csordás Péter barátunk, aki a Hangszedők zenekar kiváló hegedűse. Sokat koncertezünk együtt, nagyon jó a kapcsolat a két csapat között, így meg tudtuk beszélni, hogy Peti ne csak a hanganyagban, hanem a videoklipben is szerepeljen. A felvételeken feltűnő lovas lányok a Nyakas Tanya lovasai, őket egy ismerősünk ajánlotta.

Rövid egyeztetés után ők is elvállalták a dolgot, nagyon jó volt velük dolgozni, és látni, hogy milyen mesterien bánnak a lovaikkal. Az íjászkodó fiúk is nagyon élvezték a forgatással járó nyüzsgést, csakúgy, mint a várba látogató turisták, akik mindenáron Levi dobcucca mögött akartak fényképezkedni. A nyár folyamán ismét stúdióba készülünk, hiszen folyamatosan születnek az új dalok. A zenekar legközelebb június 2-án Vácott lép fel, a Szúnyog söröző szabadtéri színpadán.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr4813990876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása