GOJIRA - Klippremier: The Cell

2017. február 23. - Kovenant

gojira_2.jpg

A francia progresszív metal négyesfogat, az idén Grammy-díjra is jelölt Gojira tavaly kihozta 2016 egyik legjobb albumát "Magma" címmel (lemezkritika ITT), melyről most a The Cell című daluk kapott egy elég látványos klipet. 

Tovább

Open Road Fest - Pokolian vad dallamokkal vár a Rock Aréna

2017. február 23. - Felicium

deak_bill_gyula.jpg

Pörgős, arcszaggatós, karcos rock dalok, kemény akkordok és húrszaggatás az Open Road Fest színpadán - Deák Bill Gyula, Zorall, Pokolgép, Moby Dick, Best Of, Kiss Forever Band, Hollywood Rose, Auróra és még sokan mások, akik hallatán garantáltan headbangelni fogsz! Néhány banda ütős újdonságokkal készül, például a Best Of, aminek a billentyűse, Buza Sanyi, azt is elárulta, mi adja a fesztivál esszenciáját.

Tovább

HEREZA - I Become Death (2017)

2017. február 22. - Kovenant

hereza_cover.jpg

Bevallom, a horvát heavy metal színtérről szinte semmit sem tudok és most hirtelen egyetlen horvát rockbandát sem vagyok képes felidézni, melynek az albumát bármilyen kiadótól promóciós célból megkaptam volna az elmúlt két-három évben. Lapunk hasábjain írtunk már az összes környező országbeli csapatról, így most végre sor kerül délszláv szomszédainkra is: a Hereza a lengyel Godz Of War gondozásában jelentette meg február 13-án "I Become Death" címmel második soralbumát.

Tovább

ARMORED SAINT - Klippremier: Last Train Home

2017. február 21. - Kovenant

armored-saint-train-live.jpg

A Metal Blade kiadó február 24-én jelenteti meg az egyik legkirályabb amerikai power metal csapat, az Armored Saint koncertalbumát "Carpe Noctum" címmel, melyről most a Last Train Home című nóta élő felvételét nézhetitek meg. Az anyag a 2015-ös németországi Wacken-fesztiválos fellépésükön készült és egyben a második koncertlemez a banda történetében az 1989-es "Saints Will Conquer" korongot követően.

Tovább

DÜRER - Phoenix RT & Rocken Dogs koncert

2017. február 21. - Felicium

phoenixrt0318.jpg

Március 18-án, a Dürerben adja első önálló budapesti koncertjét a csallóközcsütörtöki Phoenix RT. A zenekart számtalan alkalommal láthatták már a fővárosi rockrajongók a Barba Negrában, többek között a Road vagy a Depresszió vendégeként, de felléptek a Lemmy Emlékesten és a Rockstar Meetingen is. Eljött hát az ideje egy önálló koncertnek, ahol a Rocken Dogs társaságában várják majd budapesti rajongóikat.

Tovább

MOONSHINE MELODIES - Megjelent az első hivatalos dal a rock 'n rollerektől!

2017. február 20. - Felicium

15776829_687806034715680_1026833315252912330_o.jpg

A budapesti Moonshine Melodies nemrég mutatkozott be élőben, a ShowBarlang színpadán, ahol a Dust N Bones előtt bizonyíthattak. Maga a csapat már régebb óta létezik, de eddig Follow the Swallow néven futottak a srácok. A tagcserék következtében viszont úgy döntöttek, hogy nevet változtatnak, hisz már semmi közük az előző formációkhoz. Fogadjátok tehát szeretettel a csapat első hivatalos dalát, melyet a február eleji bulin már élőben is hallhatott mindenki, aki részt vett a rendezvényen.

Tovább

WRATH FROM ABOVE - Beyond Ruthless Cold (2017)

2017. február 19. - Kovenant

wfa_cover.jpg

Átlagos kelet-európai, illetve magyar rockrajongók számára kevés befogadhatatlanabb produkció létezik, mint a francia Wrath From Above bemutatkozó lemeze, melyet az Apathia Records adott ki február 3-án "Beyond Ruthless Cold" címmel. A black metal stílusán belül egy apró, de annál befolyásosabb csoport, az NSBM, azaz a náci ideológiájú black metal bandák köre régóta működik már, de most először találkozhatunk a poláris ellentétével, egy, a szovjet/kommunista/második világháborús tematikát felvállaló hasonszőrű csapattal.

Tovább

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu