IHSAHN - Àmr (2018)

2018. június 18. - Kovenant

cover_1517251276139302.jpg

A metal nagykönyvébe az Emperor révén a nevét mindörökre beíró Ihsahn az elmúlt években - amellett, hogy anyabandájával időről-időre fesztiválfellépéseket is bevállal - komoly szólópályát is kiépített. Hetedik stúdióalbuma a Candlelight/Spinefarm Records gondozásában május 4-én jelent meg "Àmr" címmel, mely ónorvég nyelven feketét és gyűlölnivalót jelent. Nos, ilyen érzetet - reméljük - senkiben sem kelt a friss anyag, de hogy rendkívül ellentmondásos érzés alakult ki bennem a norvég varázsló új produkciójával kapcsolatban, az korántsem túlzás.

Tovább

APRIL WEEPS - Comma (2018)

a3535695405_5.jpg

A 2010-ben alakult szlovák April Weeps számomra egy új felfedezés. Lehet, hogy én nem töltök elég időt frontcsajos bandák hallgatásával, de valahogy egy idő után csömöröm lett attól, hogy főleg ilyen csapatokkal volt körbeszegélyezve a dallamos és a gót színtér. Néhány évvel később meg a modern metal színtér.... 

Tovább

KINGDOM - Putrescent Remains Of The Dead Ground (2018)

kingdom_cover.jpg

A lengyel underground Godz Ov War kiadó, mely hazája extrém bandáira szakosodott, biztos kézzel nyúl a legbetegebb, legbestiálisabb és gyakran a legérdekesebb death/black produkciókhoz. Nincs ez másként a március 12-én megjelent negyedik Kingdom album, a "Putrescent Remains Of The Dead Ground" esetében sem: ennyire kaotikus, überbrutál és mégis izgalmas anyaggal régen találkoztam. 

Tovább

MOTORJESUS - Klippremier: The Damage

motorjesus_band.png

A német hard rock banda, a Motorjesus hivatalosan 2006 óta működik ezen a néven, de gyökerei egészen a kilencvenes évek elejére nyúlnak vissza. A korábban a The Shitheadz néven zenélő társaság tizenkét éve döntött a névváltoztatás mellett és szerintünk ezt jól is tették. A Drakkar Records gondozásában június 15-én jelent meg a brigád negyedik soralbuma "Race To Resurrection" címmel, melyről most a The Damage című daluk klipje tekinthető meg a hajtás után.

Tovább

KONTINUUM - Dalpremier: Warm Blood

kontinuum_band.jpg

Az izlandi dark/gót rock csapat, a Kontinuum július 6-án jelenteti meg új albumát "No Need To Reason" címmel a Season Of Mist kiadó gondozásában. Valaki magyarázza el, hogy mi történik Izlandon: hogyan lehetséges, hogy egy ilyen apró ország ennyi minőségi rockbandát képes kitermelni? A Warm Blood című tételben kiválóan simul össze a pörgős tempó és sötét atmoszféra.

Tovább

BLACK MIRRORS - Klippremier: Günther Kimmich

bm_band.jpg

A belga indie / garage / stoner rcok banda, a Black Mirrors debütalbuma augusztus 31-én jelenik meg "Look Into The Black Mirror" címmel a Napalm Records gondozásában. Az együttes érdekesen elegyíti a hatvanas-hetvenes évek zenei világát az ezredfordulót követő gitárrock iránnyal, melynek jó példája a Günther Kimmich című kislemezdaluk is.

Tovább

THE CROWN - Cobra Speed Venom (2018)

the_crown_csv_high.jpg

A svéd The Crown nem új belépő az extrém fémzene világába. A '90-es évek eleje óta létező brigád jó pár átnevezést megélt már, mire végül 2009-ben leragadtak jelenlegi nevüknél. A megalakulásuk óta többé-kevésbé állandó felállással dolgoznak: továbbá dicsérendő, hogy főleg a stúdióalbumokban látják a perspektívákat. Ezt misem bizonyítja jobban, mint az összesen egy videós anyag és két kislemez, melyekkel kiegészül a diszkográfiájuk. Az új mű meghallgatása előtt meglehetősen szkeptikus voltam, már a címválasztás miatt is. Aztán jól meglepődtem. 

Tovább

JUNGLE ROT - Jungle Rot (2018)

jr_cover.jpg

Ha a dzsungelben a katonai bakancsod belseje nedves lesz és te nem veszed le, hanem kitartóan hordod, abban alszol napokig, akkor bizony a lábad szépen lassan elfertőződik és máris üdvözölheted magadon/benned/rajtad a trópusi fekély vagy más néven dzsungelrothadás elnevezésű betegség tüneteit. Gyógyszeres kezelés nem szokott jó véget érni a történet: legrosszabb esetben vérmérgezés általi halál, jobbik esetben térd alatti amputáció vár rád. Ha egy death metal banda ezt a nevet választja magának, akkor tudhatod, hogy nem viccelnek és nagyjából be is lőheted a stílusukat is.

Tovább