BONFIRE - Temple of Lies (2018)

2018. április 24. - Sulfur

webp_net-resizeimage_4_3.jpg

Imádod a 80-as és 90-es évek rock slágereit, de már mindet kívülről tudod és valami újra vágysz? A korai rock zene mellett a heavy metal felé is érdeklődsz? Fontos neked, hogy a rock zene a szerelemről szóljon, de ez nem elég? Ha a kérdésekre mind igen volt a válasz, akkor neked kötelező meghallgatnod a következő lemezt.

Tovább

SUPERNEM - Lemezbemutató májusban: Weekend

Annyi kaland nincs is, mint a Supernem új nagylemezén

2018-supernem-koz.jpg

Eddig sem a kevés pörgésről vagy a szegényes fantáziáról volt híres a hazai poprock legvagányabb zenekara, a Papp Szabi vezette Supernem, de Weekend című új lemezük egyenesen olyan színes és fordulatos, mint egy sorozatba oltott képregény. Náluk tényleg egy nap egy év.

Tovább

WIEGEDOOD - Júniusban a Dürerben játszanak | Vendég: Ygfan

20180107-wiegedood-temmermanstefaan-0011.jpg
Június 5-én egy különleges estét fog elhozni Nektek a Tukker Booking. Immáron második alkalommal fog Budapestre látogatni az Amenra / Oathbreaker / Rise and Fall tagokból alakult WiegedoodLegutoljára a Mutilation Rites oldalán léptek fel a Dürer Kertben, ahol egy maradandó élményt nyújtottak az ottani egybegyűlteknek (Facebook esemény).

Tovább

RUMAHOY - Klippremier: Pirateship

1923944_1595629747158621_8269156308755573449_n_1.jpg

Friss videoklip érkezett az amerikai kalóz metal horda, Rumahoy hajó gyomrából. Ezúttal a friss album legelektronikusabb dalához, a Pirateship-hez készült a kisfilm, melynek nagy részét az idei koncerteken/turnén vették fel. A csapat bemutatkozó nagylemeze február 9-én jelent meg, melyről már korábban írtunk (ITT). A "The Triumph Of Piracy" nálunk betalált, és egy igen ígéretes csapat képét festi. Azt a tényt pedig nem lehet elvitatni, hogy az Alestorm vendégeként koncerteztek idén, ami nem kis elismerés a számukra.

Tovább

MANIC STREET PREACHERS - Új lemezzel és "szélesképernyős melankóliával" tértek vissza!

27912956_10155440770701089_3317837548910894418_o.jpg

Április 13-án megérkezett a Manic Street Preachers 13. stúdióalbuma, "Resistance Is Futile" címen. A nagy várakozással övezett anyag az Egyesült Királyságban már az előrendeléseket illetően elérte a bűvös 12 ezres számot és mind a rajongók, mind a kritikusok körében remek fogadtatásnak örvend (A teljes lemez meghallgatható és megvásárolható ITT).

Tovább

FIVE FINGER DEATH PUNCH - Dalpremier: Fake és Sham Pain

webp_net-resizeimage_2_3.jpg

Már két dal megérkezett a Five Finger Death Punch új, május 18-án megjelenő "And Justice For None" albumáról. Az amerikai heavy metal zenekar már több, mint 10 éve hasítja a zenei világ aszfaltját. A múltkori "Got Your Six" album büszkélkedhet a legtöbb eladással a zenekar életében. Vajon az új album fölül tudja ezt múlni? Íme az első két dal, amit megismerhetünk. Április 5-én megjelent Fake ütősen kezd. A kemény downpickinges versszakok egyből magával rántják az embert. A refrén nem a zenekarra jellemző igazán dallamos énekkel dolgozik, helyette dühöt és gyűlöletet ordít Ivan Moody, a Dot Your Eyes dalhoz hasonlóan. A második április 19-én érkezett: Sham Pain. A szójáték Champagne - Sham Pain könnyen észrevehető a dalban. A champagne fontos szerepet tölt be a szövegben, hisz a dal témái az Under and Over It-hez hasonlóak: hírnév, gazdagság, vívódás, elégedettség. A dal egyébként egy érdekes effekttel indít, ami váratlan Five Fingeréktől. Ez az effekt többször visszatér, a dal végén lévő fade out-nál is. Az említett szójáték az album címében is megjelenik, hiszen a címe erősen emlékeztet a Metallica: "...And Justice For All"-jára. Kíváncsi vagyok miért van ez az utalás. Összességében mindkét dal engedett a pop-os, hard rockosabb vonalból, heavybbek, mint a legtöbb Five Finger dal, kevésbé a "Got Your Six", inkább a "The Wrong Side of Heaven" hangulatát hozzák. Mi már izgatottan várjuk az új lemez!