DÜRER KERT - újra Budapesten játszik a Helmet!

2018. február 21. - Felicium

helmet_photo_credit_jacob_blickenstaff.jpg

Legutóbbi Dead To The World c. lemezével tér vissza Európába a Helmet és természetesen Budapest sem marad ki a sorból, hiszen a csapat frontembere rajong a fővárosunkért. Augusztus 7-én irány a Dürer Kert!

Tovább

STULA ROCK - Teltházas lemezbemutató koncert után indul a turné!

stularockturne.png

Február 17-én teltház előtt, a Crazy Mama Music Pubban mutatta be új lemezét, a Stula Rock. Az új lemez február 16-án, a Nail Records gondozásában jelent meg, és a korongra 10 dal került fel. Ebből kettőre – Ha látnád magad és az Emlékeim udvarán – már videoklip is készült, melyet a zenekar Youtube csatornáján, illetve alább meg is tekinthettek.

Tovább

PRIMORDIAL - Klippremier: To Hell or the Hangman

primordial_band.jpg

A kultikus ír pagan metal csapat, a Primordial a Metal Blade gondozásában március 30-án jelenteti meg új albumát "Exile Amongst The Ruins" címmel, melyről most második videóként a To Hell or the Hangman-t nézhetitek meg. A klipet Costin Chioreanu & Miluta Flueras készítette. A zenekar turnéja minket is elér, így áprilisban a Barba Negraban hallhatjuk élőben is az új dalokat (Esemény ITT).

Tovább

RED VISION - Születésnapi buli Mosonmagyaróváron

redvision0331.jpg

Két éve alakult a Red Vision zenekar. A mosonmagyaróvári formáció igen mozgalmas két évet tudhat maga mögött, hiszen a Jó éjt! névre keresztelt kislemezük már a megalakulásuk évében megjelent, 2017 őszén pedig elkészült a bemutatkozó nagylemez, az "Útkereső" is, melyhez már egy image klip is készült (Lemezkritika).

Tovább

MORVIGOR - Tyrant (2017)

morvigor_cover.jpg

Az egyik legtúljátszottabb alstílussá vált a metal berkein belül a blackened death: ennek egyik leágazása az avantgárd, szokatlan hangképletekkel dolgozó bandák színtere. Főleg a lengyel kollégák jeleskednek az elborultabbnál elborultabb zörejhalmazok létrehozásában, azonban most méltó ellenfelükre akadtak a holland Morvigor zenekarban: a még tavaly november 11-én szerzői kiadásban megjelent "Tyrant" című második korongjuk érdekes, ámbár nem hibátlan anyag.

Tovább

Poszt-punk legendák érkeznek a Dürer Kertbe

photo_1.JPGA kultikus poszt-punk alapzenekar, a The Chameleons idén ünnepli Script of the Bridge c. albumuk 35. évfordulóját, melyet az Interpoltól kezdve a Killersen és az Editorson át, rengeteg kortárs előadóra hatott. Most, a legendás albumot Mark Burgess dalszerzővel az élen május 17-én a Dürer Kertben élőben is meghallgathatjuk.

Tovább