SKINDRED - Dal- és klippremier: Machine

2018. február 17. - Felicium

unnamed-10-3.jpg

Április 27-én új albummal készül a ragga punk metalos Skindred. Pár éve a FEZEN-en is hatalmas koncertet adott a brit csapat, akik "Big Tings" címmel a Napalm Recordsnál készülnek legújabb lemezükkel.

Tovább

MYLES KENNEDY - Szöveges videó: Devil On The Wall

myles-kennedy_1.jpg

A Napalm Records gondozásában március 9-én érkezik "Year Of The Tiger" címmel Myles Kennedy debütáló szólóalbuma, melyről a harmadik dal, a Devil On The Wall szintén egy szöveges videót kapott. Ez a korong eltér Kennedy szokásos zenei világától: a blues és a country által inspirált, úgynevezett heartland rock anyag lesz a korongon, melynek kiváló példája ez a dal is.

Tovább

AXEL RUDI PELL - Végre Budapesten a német gitárhős

A Freedom Call énekese és Gamma Ray tagok zenekara is érkezik a turnéval

axel_rudi_pell_web2018.jpg

A több mint három évtizedes szólókarrierrel rendelkező német gitáros, Axel Rudi Pell március 23-án adja ki új lemezét, amely már a 17. lesz a sorban. A Knights Call című album dalait élőben is meghallgathatja a magyar közönség, hiszen Axel végre Magyarországra látogat: zenekarával október 21-én játszik a Barba Negra Music Clubban. Ezen az estén láthatjuk még a Gamma Ray-ből ismert két zenész, Henjo Richter gitáros és Michael Ehré dobos új együttesét, a The Unity-t is, valamint a Freedom Call frontemberét, Chris Bay-t is, akinek február 23-án jelenik meg első szólóalbuma, Chasing The Sun címmel.

Tovább

BARREN EARTH - Szöveges videó és dalpremier: Withdrawal

barrenearthband2017_638.jpg

Március 30-án a Century Media gondozásában lát napvilágot az új Barren Earth album, mely egyben a negyedik korong. Az "A Complex of Cages" lemez 9 dalt fog tartalmazni, ami több mint egy óra progresszív death metalt jelent. A finn csapat ennek felvezetéseképp már megosztotta a Further Down című tételt, ami stílushoz hű zúzdát biztosított. Most egy sokkal líraibb, tiszta énekes szerzeményt kaptunk a Withdrawal dal szöveges videójával, mely egyben a lemez záró tétele.

Tovább

Judgment Night Vol. 3 az Instantban Budapesten!

judgment_cover_v4_cast.png

Lássuk csak, mi is történt 1993-ban a nagyvilágban. Nelson Mandela béke-nobeldíjat kapott, Michael Jordan először vonult vissza a profi kosárlabdától, Szeles Mónikát pedig megszúrták a teniszpályán. Az Ace of Base kihozta a Happy Nation című lemezét, Emilio Estevez és Cuba Gooding Jr. pedig egy csapat kerge kacsa és egy tucat szibériai husky-val való küzdelem után a brooklyni gettó gengszterei elől próbált megmenekülni. Végül mindketten túlélték, és visszatértek a biztonságos, kertvárosi otthonukba, ami viszont a kalandjukból hátramaradt, azért a mai napig hálásak vagyunk.

Tovább

KILLSWITCH ENGAGE - Júniusban irány a budapesti Akvárium!

27908411_10155037114081581_4498092851119430110_o.jpg

A Killswitch Engage jelenleg nyolcadik albumának felvételein dolgozik, ami 2018 folyamán fog megjelenni. Emellett bejelntették, hogy ismét Budapestre látogatnak. Ezúttal is júniusban érkeznek, de nem szabadtérre, ugyanis az Akvárium Klub ad otthont a június 16-i bulinak (Beszámolónk az előző koncertről ITT olvasható).

Tovább

NOMAD - Dupla koncertlemez a baleset után

koncertlemez_borito.jpg

Az utóbbi napok havas, jeges időjárása komolyan megtizedelte a Nomad sorait: a zenekar dobosa, Vécsi Zoltán a csúszós úton olyan szerencsétlenül esett, hogy eltört a keze, amit azonnal meg is kellett műteni. Öröm az ürömben, hogy a dobost azóta már kiengedték a kórházból, ám így is több hetes rehabilitáció vár rá, vagyis nem tud ott lenni a február 16-án, Szombathelyen induló, a Leander Kills-szel közös turnén, és a Nomad saját állomásainak jelentős részén sem. A csapat szerencséjére Mihalik Ábel, az első Nomad album dobosa – a legtöbb helyszínen - ismét bevetésre készen áll, így aki nem tudott ott lenni a tavaly nyári, három szenzációs bulin, ahol ugyancsak Ábel segített ki, az most bepótolhatja az élményt.

Tovább

RUMAHOY - Klippremier gaming stílusban: Quest For Heritage

21740866_1450245985030332_1800077771124523410_o_1.jpg

Belekóstolt a gaming világába az amerikai kalózbrigád, ugyanis a Rumahoy új klipjében egy belső nézetes kalóz tematikájú játékban találjuk magunkat, ahol az átvezetők és a menü is pixel art stílusban készült. A csapat bemutatkozó nagylemeze február 9-én jelent meg, melyről már korábban írtunk (ITT). A "The Triumph Of Piracy" nálunk betalált, és egy igen ígéretes csapat képét festi. Azt a tényt pedig nem lehet elvitatni, hogy az Alestorm vendégeként koncerteznek idén, ami nem kis elismerés a számukra.

Tovább