PRIMAL FEAR - Dal- és klippremier: Hounds Of Justice

2018. május 23. - Felicium

webprimalfear.jpg

Szeptemberben a budapesti Barba Negrában mutatja be új lemezét a Primal Fear. A friss album "Apocalypse" címmel augusztus 10-én kerül a boltok polcaira a Frontiers Records kiadásában. A power metal korong 11+3 dalt fog tartalmazni, melyről most klip formájában tekinthető meg a Hounds Of Justice.

Tovább

SKYBORNE REVERIES - Winter Lights (2018)

sr_cover.jpg

Május 25-én a Naturmacht Productions gondozásában jelent meg az ausztrál egyszemélyes projekt, a Skyborne Reveries második soralbuma "Winter Lights" címmel. A német kiadó az atmoszferikus/post-black metal anyagokra specializálódott: mindig érdekes, de mélyen underground előadókkal foglalkozik, akik között - gyakran úgy érzem - sok olyan is található, melyek túlságosan siettetik a közönség elé lépést, gyakran megspórolva a tanulóéveket. 

Tovább

THE LION'S DAUGHTER - Dalpremier: Call The Midnight Animal

tld_band.jpg

Az amerikai black/sludge metal durvulat, a The Lion's Daughter július 20-án jelenteti meg harmadik stúdióalbumát "Future Cult" címmel a Season Of Mist kiadó gondozásában (előző korongjuk lemezkritikája ITT). A pusztító, zsigerien nyomorúságos zenét játszó csapat most a Call The Midnight Animal című slágerüket osztotta meg a nagyérdeművel.

Tovább

ZORALL - Szombaton a Barba Negra Trackben

Vendég: Iron Maidnem, Steroid

05_26.jpg

A májusi Zorall koncert mindig különleges esemény. Nem csak a tavaszt ünnepeli meg a Zorall nagy családja ezen a bulin, hanem Hangya és Szasza születésnapját is, ami együtt idén 105 évet tesz ki.  Május 26-án, a Barba Negra Trackben kerül sor az ünneplésre, ahol az est különleges vendége az Iron Maidnem zenekar lesz (Facebook esemény).

Tovább

MORS SUBITA - Into The Pitch Black (2018)

ms_cover.jpg

Érdekes megfigyelni, hogy mennyire lefagyott mostanában a dallamos death metal színtér. A nagy öregek vagy átnyergeltek (illetve továbbfejlődtek, ahogy mondani szokták) egy másik területre (lásd az In Flames utolsó két-három albumát) vagy egy helyben topognak és a régi dolgaikat csiszolgatják-finomítgatják, egyre kevésbé érdekes módon (At The Gates, Dark Tranquillity). Vannak aztán azok, akik a klasszikus melo-death hangzást alapul véve próbálják az újabb stílusirányzatok elemeivel frissíteni zenéjüket: ide tartozik a finn Mors Subita (magyarul: hirtelen halál) is.

Tovább

JETHRO TULL - 50 éves jubileumi koncert 2019-ben Budapesten

band_aarburg_photog_silvia_finke_developed.jpg

Idén volt éppen 50 éve, hogy 1968. február 2-án, a londoni Marquee Clubban először lépett színpadra a Jethro Tull. Az eltelt évtizedek alatt több mint 60 millió albumot eladó együttes mára a korszak legsikeresebb előadói közé emelkedett, és az alapító frontembernek, Ian Andersonnak hála még mindig aktív, Magyarországon is rendszeresen fellépnek.

Tovább