VISIGOTH - Dalpremier: Outlive Them All

2018. január 17. - Felicium

26171845_1786434321429695_6609201755155911083_o_1.jpg

"Conqueror's Oath" címmel második nagylemezének kiadására készül az amerikai power/heavy Visigoth. A 8 dalos album február 9-én jelenik meg a Metal Blade Records gondozásában. Az első klipes dal után, most egy újabb tételt kaptunk az Outlive Them All személyében.

Tovább

WATAIN - Trident Wolf Eclipse (2018)

watain_cover.jpg

A svéd Watain számomra mindig is azok közé a black csapatok közé tartozott, akiknél bár felismerhető az, amit csinálnak, meg ahogy csinálják, viszont minden albumon van valami olyan csavar, amelytől mégis teljesen kiszámíthatatlanná válik az egész. Az a különleges ebben a főleg extrém koncertjeiről elhíresült brigádban, hogy szerintem egyszerűen képtelenek megcsinálni két ugyanolyan albumot. Tény, hogy a "Trident Wolf Eclipse" még csak a hatodik sorlemezük, de már most várom a hetediket. Hogy miért? Alább megtalálod a választ.

Tovább

IN VAIN - Currents (2018)

in_vain_cover.jpg

Újra és újra szembejönnek velem olyan zenekarok, melyekről szépen kiderül, hogy már egy évtizede a színtéren dolgoznak, ki is adtak jó néhány albumot, valahogy mégsem sikerült betörniük akár még csak a metal fősodrába sem, pedig teljesítményük a teljes szcéna produkciójánál nagyságrendekkel izgalmasabb és színvonalasabb. Nos, pontosan ilyen a norvég In Vain is, mely csapatról  - szégyenszemre be kell, hogy valljam - most hallok először, de azonnal próbálom is jóvátenni ezt a hibámat. Kérem szépen, ez a lemez zseniális, csakúgy mint az egész banda!

Tovább

END OF PARADISE és RED VISION - Közös koncert a győri Dongóban

eop0203.jpgFebruár 3-án ismét közös koncertet ad a székesfehérvári End of Paradise és a mosonmagyaróvári Red Vision. A két banda sok közös vonással bír, hiszen mindkettőnek tavaly ősszel jelent meg új lemeze, és mindkettő nemrégiben jelentkezett új klippel. A két csapat a tavaszi szezonban még legalább kétszer koncertezik együtt, az első állomás pedig a győri Dongó (Facebook esemény).

Tovább

ØRDØG - Klippremier: Keringő

ordog_2.jpg

Tavaly februárban jelentette meg "Sötétanyag" címmel a Vörös András vezette Ørdøg második soralbumát. A lemezről ITT írtunk recenziót, sőt, az anyag annyira bejött nekünk, hogy másodikként végzett 2017-es év végi listánkon ITT. Most kijött az utolsó klip is a korongról, mely a Keringő című nótára készült. Ez az album legerősebb tétele, egyben az utóbbi évtized egyik legjobb magyar rockdala.

Tovább

YUK - Green Hell Klub február 2-án

greenhell0202.jpgFebruár 2-án újra megrendezésre kerül a Green Hell Klub. Aki az igazán zúzós zenéket kedveli, mindenképp látogasson el Óbudára ezen a napon, hiszen négy kiváló zenekar produkcióját tekintheti meg, mindösszesen 1000 forintért. A sort a The Grudge kezdi, majd a Toportyán Férgek és a Zsarnok következik, az estét pedig a házigazda Green Hell zárja majd. (Facebook esemény)

 

 

 

 

 

 

Tovább

SYMMETRY OF THE VOID - Megjelent a bemutatkozó nagylemez

26060326_2045202169081320_4404677271473993859_o.jpg

Megjelent a 2016-ban alakult budapesti melodic death metalos Symmetry Of The Void első nagylemeze. Az eddig egy EP-vel rendelkező csapat most először szánta rá magát egy nagyobb lélegzetvételű anyagra, melyet január 19-én a Dürer Kertben mutatnak be élőben (Lemezbemutó esemény).

Tovább