DIRTY GRAVE - Evil Desire (2017)

2017. december 14. - Kovenant

dg_cover.jpg

Tele a padlás a Black Sabbath által inspirált, a hetvenes évek zenéjében gyökerező doom zenekarokkal. Az okkult tematika pedig mintha kéz a kézben járna ezzel a mára már komplett alstílussá terebélyesedő színtérrel: elég ehhez a zászlóvivők, az Electric Wizard nevét megemlíteni. A brit csapat idei produkciója (lemezkritika ITT) elég ötlettelenre és hervadtra sikeredett, mintha kezdene kifogyni a szufla a bandából. Szerencsére mostanság szinte minden bokorban csörömpöl egy hasonszőrű együttes: a brazil Dirty Grave "Evil Desire" című debütalbumát a fehérorosz GrimmDistribution jelentette meg október 18-án. Nos, a dél-amerikai brigád szemtelenségben, ötletességben és általános rockzúzásban bőven rá is ver a nagynevű példaképekre.

Tovább

LAY - Vasárnap megjelenik az Emberöltő EP

dsc_0135_kicsi.jpg

December 17-én, azaz most vasárnap jelenteti meg új öt dalos kislemezét az őcsényi modern/hibrid-metalos LAY. Az "Emberöltő" EP 5 dalt fog tartalmazni, melyből három magyar, kettő pedig angol nyelvezetű. A záró tételben, azaz a Vándor-ban Jozzy (ex-Leander Rising, String Theory, Strength Of Will) is közreműködött. A lemez borítóját LowLife Prod készítette. A Fake Democracy című tételre klip is készült, ami október eleje óta elérhető.

Tovább

CONCERTO MUSIC - 2018 is koncertekben gazdag év lesz

Concerto Music: Rhapsody, Angra, Nightwish és Within Temptation 2018-ban

within-temptation.jpg

Koncertekben gazdag 2018-as évre készül a Concerto Music, mely 1997 óta szervezi nemzetközi rock és metal zenekarok hazai fellépéseit. Bár a program még nem teljes, már most jó egy tucat csapat fellépésére készülhetünk: jövőre érkezik a Nightwish, a Within Temptation, az Accept, az Angra, a Rhapsody, a Therion, a Satyricon, az Orphaned Land, Anneke van Giersbergen és az Insomnium is.

Tovább

BILLY IDOL - Koncertdönping: az amerikai legenda is a Budapest Parkban!

24958794_1431393453653002_8191343492159805127_o.jpg

Több, mint egy évtized kihagyás után tér vissza Budapestre önálló koncerttel a ’80-as évek egyik legnagyobb punkrock bálványa, Billy Idol! Az ikonikus énekes utoljára 2014-ben jelentkezett lemezzel, de bizonyára olyan slágereket sem hagy otthon, mint a White Wedding, vagy a Dancing With Myself. A jegyértékesítés december 14-én 8 órakor indul.

Tovább

MINISTRY - Klippremier: Antifa

ministry.jpg

2018. március 9-én érkezik a Nuclear Blast kiadó gondozásában az amerikai indusztriális metal csapat, a Ministry új soralbuma "AmeriKKKant" címmel. Az Egyesült Államokban tomboló fasizmus, nácizmus és diktatúra, az elmúlt hónapokban felállított haláltáborok tömegborzalmai, a totális terror és a szabadságjogok, valamint a vélemény- és sajtószabadság betiltása nem hagyta hidegen Nils Horgerssont, a banda frontemberét sem. Sommás véleményét a fentiekről az Antifa című mértékadó dalában fejti ki.

Tovább