WARBRINGER - Woe To The Vanquished (2017)

2017. március 27. - Kovenant

wb_cover.jpg

Március 31-én érkezik az amerikai Warbringer ötödik albuma a Napalm Records gondozásában "Woe To The Vanquished" címmel: ez az a korong, melynek elkészültére, sőt, egyáltalán a banda megmaradására kevesen fogadtak volna előzetesen. Kész csoda, hogy az újgenerációs thrashbanda most itt van, ráadásul egy bitang erős és komoly anyaggal álltak elő, rácáfolva minden rossz előjelre és aggodalomra.

Tovább

IMBER LUMINIS - Nausea (2017)

2017. március 27. - Kovenant

il.jpg

Rendkívül érdekes lemezt jelentetett meg a német Naturmacht Productions március 26-án: a belga Imber Luminis harmadik soralbuma "Nausea" címmel jött ki és már elsőre megragadott a promószöveg, no meg a korong alapkoncepciója. A stílus egyértelműen atmoszferikus, dallamos (post-) black metal, bármennyire is tagadja ezt a zenekari ismertető, mely szerint itt doom hatásokra kellene felfigyelnünk. Van az is, azonban a "Nausea" szinte vegytisztán, hézagmentesen beleillik a mai post-black metal vonulatba: egy kifejezetten kellemes és kiérlelt anyagról van szó, ha szabad ilyet mondanunk az ehhez a színtérhez tartozó kiadványokról.

Tovább

ANTHRAX - Júniusban ismét Budapestre látogat a csapat!

2017. március 27. - Felicium

anthrax_ignacio_galvez_hi.jpg

Elsöprő sikerrel zajlott le az Anthrax budapesti koncertje március 12-én. A New York-i thrash csapat még a megszokottnál is jobb hangulatban játszott ezen az estén a Barba Negra Music Clubban, amely teljesen megtelt, így néhány későn kapcsoló rajongó le is maradt a buliról. Ian Scotték már a színpadon megígérték, hogy amint lehet, visszatérnek Magyarországra, és a jelek szerint erre a reméltnél is hamarabb kerülhet sor: az Anthrax a nyári szezon első heteiben, június 21-én érkezik ismét Budapestre, ahol ezúttal a Barba Negra Track szabadtéri színpadán játszanak, az elmúlt 35 év legnagyobb slágerei közül válogatva. A jegyértékesítés március 29-én, 12 órakor indul.

Tovább

LEANDER KILLS - A holnapi fővárosi bulira minden jegy elkelt!

2017. március 24. - Felicium

leanderkills2017_02_1.jpg

Elővételben lett teltházas Köteles Leanderék bulija: a március 25-én a Barba Negra Music Clubban tartandó eseményre már napok óta nem lehet jegyet kapni. Így a Leander Kills tavaszi turnéjának első öt állomásából négynél ki kellett tenni a „megtelt” táblát.

Tovább

STRESS - 40 éves jubileumi koncert a Crazy Mamában

2017. március 24. - Felicium

stress40.jpg

A Stress zenekar 1977-ben alakult meg. A Lőrincz Tibor vezette csapat végleges stílusa, klasszikus hard rock/heavy metal, a 80-as évek elejére alakult ki, és gyorsan közönség kedvencekké váltak. Sajnos csak a közönség kedvelte őket, az akkori kultúrpolitika nem, így nem adhattak ki lemezt. (Esemény itt)

Tovább

HEAVEN SHALL BURN - Klippremier: Corium

2017. március 24. - Kovenant

hsb_1.jpg

A német dallamos death metal/metalcore csapat, a Heaven Shall Burn még tavaly szeptemberben jelentette meg utolsó albumát "Wanderer" címmel a Century Media gondozásában (lemezkritika ITT), mely igen szép sikereket ért el és számos eladási lista felső régiójába sikerült feltornásznia magát. Most a németek a Korn társaságában turnéznak Európában, de a Corium című nótára azért kihoztak egy, a lenyűgöző Patagóniát bemutató klipet.

Tovább

EVOCATION - The Shadow Archetype (2017)

2017. március 23. - Kovenant

evocation_cover_1.JPG

Nagyon érdekes történet a svéd Evocation pályája: sorozatos újrakezdések, rekordhosszúságú kihagyások, az áttörés kapujában történő feloszlás, másodvirágzás jó huszonöt évvel a megalakulást követően, szóval korántsem hétköznapi mederben folytak náluk a dolgok. Az, hogy a nevük jóval kevésbé ismert, mint számos pályatársuké, javarészt ennek köszönhető. Stílusbeli besorolásuk is igen nehéz a death metalon belül, mert valahogy egyik táborba sem tudtak vagy akartak tartozni: a Metal Blade által március 10-én "The Shadow Archetype" címmel kihozott ötödik stúdióalbumuk is beleillik ebbe a sormintába.

Tovább

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu