DEPRESSZIÓ - Megjelent a Válaszok után album és a Teérted klip

2017. október 23. - Felicium

22520131_10155686934099373_4256267894176030470_o.jpg

Megjelent az időközben ismét négy tagot számláló Depresszió legújabb nagylemeze. A "Válaszok után..." lemez pénteken látott napvilágot az Edge Records gondozásában. A héten már minden ismertebb helyen kapható lesz a korong, méghozzá 999 forintos áron. Érdekesség, hogy ebben a hónapban platina lemez lett az előző, "A Folyamat Zajlik", ami szintén ilyen áron mozgott, így nem lenne meglepő, ha a most megjelent album is erre a sorsa jutna.

Tovább

TETRAGRAMMACIDE - Primal Incinerators Of Moral Matrix (2017)

t_cover.jpg

„Az űr a legvégső határ. Ennek végtelenjét járja az Enterprise csillaghajó, melynek feladata különös új világok felfedezése, új életformák, új civilizációk felkutatása, és hogy eljusson oda, ahová még ember nem merészkedett.” Több szempontból is ideillik a Star Trek film- és tévésorozat mottója: a Rozsdagyár is ilyesfajta űrhajóként evickél át a kortárs metalszíntér produktumainak univerzumában, hogy felderítse és bemutassa a tengernyi album közül azokat, melyek valamilyen szempontból felkelthetik a mi vagy olvasóink érdeklődését. Másrészt a jelen recenzió tárgya, a Tetragrammacide indiai trió bemutatkozó albuma valamiféle olyan helyre keveredett el zenei kísérletezései során, mely egy valószínű kvantumugrásnak köszönhetően kívül esik a jelenleg ismert zene határain.

Tovább

SPIRIT ADRIFT - Curse Of Conception (2017)

sa_cover.jpg

Az utóbbi időszak egyik legérdekesebb lemeze jött ki a 20 Buck Spin kiadó gondozásában október 6-án: az amerikai Spirit Adrift második soralbuma "Curse Of Conception" címmel érkezett meg az amúgy iszonyatosan túlzsúfolt metalszíntérre. A heavy/doom metal csapat tulajdonképpen az énekes/gitáros/dalszerző Nate Garrett projektje: tavaly jelent meg "Chained To Oblivion" címmel bemutatkozó korongja, melyen egy személyben felelt mindenért. Az idei kiadványhoz azonban már egy komplett, négyfős zenekart sikerült összeállítania és hatalmasat léptek előre a dalszerzés terén is.

Tovább

KOBRA AND THE LOTUS - Szöveges videó: Prevail

20258216_10155026097061633_578970978353134794_n.jpg

Új szöveges videóval jelentkezett a Kobra And The Lotus. A májusban megjelent "Prevail I" korong címadó dalához készült egy látványos videó a jelenleg is koncertező frontcsajos hard rock/metal csapattól. A korong második részét bár októberre vártuk, úgytűnik egy ideig még be kell érnünk az első adaggal.

Tovább

ELVENKING - Dalpremier: The Horned Ghost and the Sorcerer

21641190_10155663458143904_346419992145172143_o.jpg

Az olasz Elvenking bizony nem mai zenekar. Én 2007-2008 környékén találkoztam velük először. A 97-ben alapított csapat új lemeze az AFM gondozásában jelenik meg november 10-én. A zenekar életében ez már a kilencedik nagylemez lesz és kíváncsian várom, hogy most milyen irányba indulnak el, hisz az évek során bejárták a folk és rock és metal minden zegzugát.

Tovább

APOTELESMA - Timewrought Kings (2017)

apotelesma_cover.jpg

A holland Apotelesma bemutatkozó anyagának címét talán időrágta királyokként lehetne lefordítani: a "Timewrought Kings" a Solitude Productions gondozásában érkezik október 27-én. A kiadóról valószínűleg a bennfentesek már be is tudják lőni a csapat stílusát: igen, death/doom hibridről van szó, a dallamosabb, de igencsak nyomorúságosan hömpölygő, vánszorgó fajtáról. Szerencsére a zenekarnak sikerült (az adott zenei keretek között) meglepően változatos hatásokat, eszközöket is bevetnie, habár az anyag nem mentes a gyermekbetegségektől sem.

Tovább

SCORPIONS - Egy kiadványon a legjobb balladák

scorpions_2017_02.jpg

A német banda zenészeit mindig is a balladák mestereiként tartották számon, így igazán időszerű volt, hogy egy új válogatáson csokorba gyűjtsék ezeket a szerzeményeket. A november 24-én megjelenő Born To Touch Your Feelings – Best of Rock Ballads kiadványról nem hiányozhatnak az olyan himnuszok, mint a Wind of Change, a Send Me an Angel, a Follow Your Heart vagy a Lonely Nights. Sőt, két új track is helyet kapott a korongon!

Tovább

NE OBLIVISCARIS - Urn (2017)

no_cover.jpg

Bár az ausztrál Ne Obliviscaris már majdnem tizenöt éve létezik, első albumuk a "Portal Of I" is csak 2012-ben jelent meg. Ennyi év alatt a csapat rengeteg tagcserén esett át, és az utóbbi öt év alatt öt hanghordozó is megjelent. Bár az elmúlt pár év alatt kétszer is jártak nálunk, egyszer a Cradle Of Filth társaságában, egyszer az Enslaved nyitóbandájaként, én egyikre sem jutottam el. Pedig elég egyedi felfogásban űzik a progresszív metalt, nekem néha az Opeth ugrik be róluk, úgyhogy egyszer mindenképpen hallanom kell őket élőben is, pláne ezután az album után. 

Tovább