Az Aerosmith gitárosával és a Blink-182 dobosával nyomul új videójában Pitbull

2017. április 24. - Felicium

18010415_10154390695702401_2249842716540549479_n.jpg

A többszörös platina eladásokkal rendelkező Pitbull, akinek saját csillaga van a Hollywood-i hírességek sétányán, valamint Grammy-díjjal is büszkélkedhet, március 17-én megjelentette a 10. albumát, Climate Change címmel. A lemezen hemzsegnek a sztárok közreműködésével felvett nóták, de még ezek közül is kiugrik az a Bad Man, amelynek a klipje április 20-án debütált.

Tovább

SINNER - Tequila Suicide (2017)

sinner_cover.jpg

Harmincöt éves idén a német Sinner, Matthias Lasch (azaz Mat Sinner énekes-basszusgitáros) heavy metal/hard rock csapata. A Sinner sosem volt az a kifejezetten sikeres banda, még a tradicionális heavy metal aranykorában, a nyolcvanas években sem: valahol a német másodvonal középső soraiban harcoltak ők, körülbelül a Grave Digger alatt egy kategóriával. Tizennyolcadik soralbumuk március 31-én jelent meg az AFM Records gondozásában "Tequila Suicide" címmel, hat évvel utolsó, új stúdióanyagot tartalmazó korongjuk után.

Tovább

NOMAD - Születésnapi és Slogan zenekarbemutató koncert a Karmapirin vendégjátékával

nomad_budapest_new.jpg

Április 29-én a budapesti ShowBarlang Klubban tartja 4 éves, születésnapi koncertjét a Nomad. Azt est fényét olyan vendégzenekarok fogják emelni, mint a ’90-es évek kultikus underground bandája, a Slogan, valamint a nyíregyházi zenei élet kiemelkedő csapata, a Karmapirin.

Tovább

NIGHT DEMON - Darkness Remains (2017)

nd_cover.jpg

A retro-hullám most már a metal minden ágát és oldalhajtását elérte. Maga a retro-hullám is már retro: valamikor húsz évvel ezelőtt, a kilencvenes évek második felében, a metal történetének legsötétebb időszakában indult ez a trend a svéd Hammerfall megjelenésével, akik teljes mellszélességgel felvállalták a tradicionális fémzenét és ezzel sikerült is megtörniük a jeget, valahogy berúgták a heavy metal lefulladt motorját és az alternatív/grunge letűntével ismét lendületet vehetett a műfaj. Saját hamvaiból, mintegy főnixként született újjá tehát a metal, de mit is kezdjünk a kétezres évektől induló divattal, melynek során volt itt már neo-thrash, neo-death, no meg neo-NWOBHM?

Tovább

SLAGDUSTER - Deadweight (2017)

slagduster_cover.jpg

A fizikai elzártság, a minden jelentősebb zenei színtértől meglévő földrajzi távolság általában nem kecsegtet sok jóval: ha egy banda nincs benne a szcéna vérkeringésében, akkor általában nem is igen tudja követni a fejleményeket, illetve a csapat puszta létéről is hamar elfelejtkezhet a nagyérdemű. Kanada legnyugatibb részéből, Brit Columbia tartományból érkezett a négytagú Slagduster, mégpedig egy négyezer fős városkából (Grand Forks). A település mellett működött egy rézbánya, melyet még 1935-ben bezártak, de hatalmas salakhalmok maradtak ott az iparosítás mementóiként (innen a zenekar neve is). Ha most mindebből a sludge metalra asszociálnánk, akkor jó nagyot tévednénk: a játék neve technikás progresszív metal (ha tetszik: mathcore), mégpedig annak legkitekertebb formájában.

Tovább