DYING WISH - Klippremier: Vörösre festi ...

2018. május 21. - Kovenant

dw02.jpg

2016 november elején, a HammerWorld Magazin aktuális számának extra CD mellékleteként jelent meg a Dying Wish „Tükörország” című új albuma a Hammer Records gondozásában. Most a Vörösre festi ... című tételre készült klip, melyről a zenekar osztott meg néhány gondolatot magazinunkkal.

Tovább

TORTURE SQUAD - Far Beyond Existence (2018)

ts_cover.jpg

A brazil extrém metal színtér lassan harmincöt éve ontja magából az újabbnál újabb zenekarokat, a szcéna köszöni szépen, nagyon jól elvan. Vannak középkategóriás brigádjaik (Krisiun - lemezkritika ITT), világsztárjaik (Sepultura és Soulfly - ITT és ITT), feltörekvő bandáik (Nervosa - ITT) na meg számtalan underground formáció, melyek csak amolyan kuriózumként jutnak el a világ más tájaira. A Torture Squad a brazil extrém metal veteránja, de szégyenszemre csak most találkoztam velük: a Brutal Records április 6-án jelentette meg "Far Beyond Existence" címmel a banda nyolcadik soralbumát.

Tovább

MONSTER MAGNET - Mindfucker (2018)

mm_cover.JPG

Meggyőződésem, hogy Dave Wyndorf és bandája, a Monster Magnet az elmúlt harminc évben a színtér legkoszosabb, de egyben leghangulatosabb és legfifikásabb stoner rockjával állt elő: a kilencvenes évek végén számukra is megadatott a kereskedelmi áttörés és siker (természetesen az adott szubkultúrához mérten értve) és bár az azóta kiadott anyagaik nem érték el annak a korszaknak a zsenialitását, egyenletesen magas színvonalon alkottak mindig is.

Tovább

AT THE GATES - To Drink From The Night Itself (2018)

atg_cover.jpg

Nagyon nehéz objektív módon megítélni egy legendás zenekar visszatérő albumait, főleg, ha éppenséggel tényleg egy stílusalapító-formáló csapatról van szó. A svéd At The Gates a göteborgi dallamos death metal színtér alapbandája, ráadásul Tomas Lindberg énekstílusa a kétezres évek számtalan metalcore, post-hardcore együttesét inspirálta: amit ma ezen a szcénán belül a frontemberektől hallunk, az bizony a svédek hatása. 

Tovább

NEBELHORN - Urgewalt (2018)

cover_nebelhorn.jpg

Mindig ódzkodva szoktam közelíteni az egyszemélyes projektek anyagaihoz: és az egyszemélyes alatt azokat a produkciókat értem, ahol valóban minden egy ember keze munkáját dicséri a dalszerzéstől kezdve a feljátszáson, a hangzáson és a koncepción keresztül gyakran még a borítóig is bezárólag. Nos, pontosan ez a helyzet a német Nebelhorn március 11-én szerzői kiadásban megjelent "Urgewalt" című korongjával kapcsolatban is: a Wieland álnév mögött Gordon Schuricht zenész található, aki immár 2004 óta foglalkozik az északi, ógermán, skandináv-viking mitológia megzenésítésével.

Tovább

THE FOREHEADS - Minőségi rock 'n roll angol nyelven | Hazai Reménységek #35

30051705_920171668164905_9151591093823439680_o.jpg

Mai nap a nemrég első nagylemezével jelentkezett The Foreheads zenekart mutatjuk be nektek. A csapat minőségi rockzenét játszik angol nyelvű dalszövegekkel. Léptek már fel a Robot és az A38 színpadán is, így várható volt, hogy előbb utább érkeznek a klippek és az új dalok. Nos ez idén tavasszal így is történt, amikor is megjelent április 26-án a "Flawed Queens", amit rákövetkező nap mutattak be a hajón. No de nézzük, hogy kik is ők valójában.

Tovább

NINE INCH NAILS - Dalpremier: God Break Down The Door

nin.jpg

Az amerikai indusztriális rock/metal egyik alapbandája, a Trent Reznor vezette Nine Inch Nails június 22-én jelentkezik az utóbbi évek EP-trilógiájának befejező darabjával, melynek címe "Bad Witch". A 2016-os "Not The Actual Events", illetve a 2017-es "Add Violence" utódjáról most a God Break Down The Door című tételt hallgathatjátok meg.

Tovább

GURUZSMÁS - Klippremier: Struggle For Life

guruzsmas.jpg

Még 2016-ban jelent meg a budapesti Guruzsmás "Üst a gríz felett" című bemutatkozó anyaga (lemezkritika ITT), mely be is került az adott évi legjobb magyar albumokat szerepeltető listánkra. Most a csapat "Akik mindig elkésnek" címmel jelentetett meg egy EP-t, melyen a korábbi instrumentális vonalról továbblépve már Ambrózy György személyében énekessel is dolgoznak. A Struggle For Life című tétel pedig klipet is kapott, mely a hajtás után megtekinthető.

Tovább