Rozsdagyár

NEW WAVE OF FOLK METAL - Lengyel, román és hazai headlinerrel érkezik a turné!

2017. április 19. - Felicium

nwofm_bp_2017_flyer.png

A New Wave of Folk Metal turnésorozat idei szériája három kelet-közép-európai modern folk metal zenekar összefogása, hogy hidat építsenek különböző stílusok és kultúrák között. A turné május 5-én Budapestet is eléri: a Dürer Kert középső termében (Room 041) alig 1500 forintért két külföldi és két hazai csapatot tekinthetnek meg a modern és folkos crossover stílusok rajongói.

A három turnézenekar előtt a bemelegítésért fél 8-tól a szegedi Dreamgrave felel. Bár ők nem a folkcore vonalat képviselik az estén, zenéjüket tekintve nem kevésbé izgalmasak és változatosak. A hatos egyfajta eklektikus, sötét hangulatú progresszív metalt játszik, melyben a gótikus, a neoklasszikus és experimentális elemek ötvöződnek hol hátborzongató, hol andalító szimfonikus, doom és death témákkal, az egészet pedig kísérteties női ének és brutális hörgések teszik teljessé.

Másodikként lengyel Netherfell​ lép színpadra. A 2008-ban alapított krakkói banda a metal modernebb ágazataival, elsősorban északi melodikus death metallal és metalcore-ral ötvöz  tradicionális szláv népzenét és középkori dallamokat. Ez utóbbiakat népi hangszerek garmadája szolgáltatja, mint a duda, a hegedű, a tekerőlant, a balalajka, a guszli vagy épp a különféle furulyák. Emellett azonban szimfonikus hangszerelések is felbukkannak a szláv kozmikus mitológiát és ősi közép-európai hagyományokat központba állító, pörgős dalokban. Ezen az estén készülő nagylemezükből is kapunk ízelítőt!

Az est magyar headlinere a Niburta lesz. Egy hosszabb passzív időszak és jelentős felállásbeli változások után e turnén tér vissza hazánk egyik vezető folk metal bandája a színpadra. Céljuk a kezdetektől fogva a műfaj megújítása volt: magyar, balkáni és keleti népzenével töltik meg a súlyos, mélyre hangolt core-os vagy épp djentes metal témákat. Hazai visszatérésükre és az új tagság bemutatására igazán látványos show-val készülnek, kár lenne kihagyni!

Zárásként Erdélyből érkezik hozzánk az E-an-na. A turné legfiatalabb csapata talán az Arkona és a Born of Osiris, vagy éppen az Eluveitie és a Gojira ötvözeteként határozható meg: zenéjükben ugyanúgy helyet kapnak a táncra perdítő román népi dallamok, a derékból bólogatós zúzdák és az elszállós, epikus atmoszférák, melyek jól passzolnak az elvont metafizikai világra épülő koncepciójukra. E koncert egyébként nemrég megjelent első lemezük, a Jiana EP lemezbemutatója is lesz.

És ha mindez nem lenne elég, a három headliner egy közös meglepetéssel is készül – ennek részleteiről kicsit később olvashattok! A buli Facebook-eventjét egyébként is érdemes előzetesen nézegetni, hiszen a fellépőkkel készült interjúkra, róluk szóló cikkekre és egyéb érdekességekre is bukkanhattok.

Várunk mindenkit szeretettel erre az unikális eseményre, mely egyben az Old Buso Productions utolsó fesztiválszezon előtti koncertje lesz!

 

Az est tervezett menetrendje:

19:00 – kapunyitás
19:30-20:10 – Dreamgrave
20:30-21:20 – Netherfell (PL)
21:40-22:30 – Niburta
22:50-23:40 – E-an-na (RO)

A koncert hivatalos FB-eseménye: https://www.facebook.com/events/712775712237130/
A rendezvény házigazdái az Old Buso Productions és a Folk Metal Hungary. A grafikát a Deadlife Art készítette.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr7112436687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása