Rozsdagyár

BODY COUNT - Magyarországra jön Ice-T és csapata

2017. december 05. - Rock n roller

24831478_1424971170961897_4582487145565105204_o.jpg

21 év után lép fel újra hazánkban a rapper Ice-T metál zenekara, a Body Count. Június 17-én a Budapest Parkban adnak koncertet.

A zenekar tavasszal megjelent "Bloodlust" című albumán Dave Mustaine és Randy Blythe mellett Max Cavalera is vendégszerepel. A lemezbemutató turné keretében látogatnak el Budapestre.

A Body Count-ot bár a hazai zenerajongók és kritikusok számára nem kell bemutatni, azonban kevesen büszkélkedhetnek azzal, hogy élőben is látták a brutális formációt. Mostanáig, a zenekar ugyanis a New Beat szervezésében 21 évvel legutóbbi budapesti koncertje után most elfoglalhatja méltó helyét a Budapest Park színpadán! A Los Angeles-i banda 1990-ben alakult, amikor az addig sem éppen szolidságáról ismert Ice-T és heavy metál rajongó unokatestvére szobatársak nem lettek és hatására Ice-T rá nem kapott erre a műfajra. Az út innen egyenesen vezetett a Body Count-hoz, ami végül 1992-ben dobta piacra első nagylemezét. Ice-T első szóló lemeze, a "Rhyme Pays" volt az első olyan hip-hop album, amire felkerült a Szülői felügyelettel pecsét, így nem csoda, hogy a Body Count felvételein is a durva szövegek domináltak. Sőt, Cop Killer című daluk miatt debütáló anyagukat egy időre be is vonták.


A Body Count rajongói a bandát éppen ezek miatt a humort sem nélkülöző, gyakran társadalom és rendszerkritikus szövegek miatt imádják a zenekart.


Az alapító tagok közül egyébként már csak Ice-T és Ernie C gitáros vannak a bandában, D-Rock és Beatmaster V dobos rákban, míg Mooseman basszusgitáros egy utcai lövöldözésben hunyt el, ami majdnem a banda végét is jelentette. Végül túllépve a gyászon és a nehézségeken igazán 2014-re, a "Manslaughter" megjelenésével tértek vissza eredeti önmagukhoz, mely végül folytatásában, az idén megjelent "Bloodlust"-ban teljesedett ki igazán. A friss album ráadásul nemcsak a közönség, de a kritikusok elismerését is kivívta, régi hangjuk megtalálásáról pedig mi sem tanúskodik jobban, mint a Black Hoodie és annak nem minden humort nélkülöző klipje. Nem csoda, hogy a Legjobb Metál Előadás kategóriájában a dalt Grammy-díjra is jelölték idén! A Body Count sosem volt még ennyire brutális, végre ismét élőben láthatjuk a kreativitása csúcsán lévő bandát június 17-én a Budapest Parkban.

A koncert Facebook eseménye:

https://www.facebook.com/events/428558310880026/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr3513439549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása