Rozsdagyár

DECAPITATED - Minden vádat ejtettek a lengyel death metal csapat összes tagja ellen

2018. január 05. - Kovenant

decapitated_1.jpg

Magazinunk eddig tudatosan nem írt a lengyel death metal csapat, a Decapitated tagjainak kálváriájáról. Olyan súlyos vádak fogalmazódtak meg a banda tagsága ellen, melyeknek akár hallgatólagos lebegtetése vagy éppen cáfolata - annak beigazolódása esetén - rendkívül kényelmetlen lett volna számunkra, ráadásul nagyon messze áll tőlünk az ilyen jellegű bulvárhíradó. Most azonban - mivel a zenekar hivatalos közleményt adott ki Facebook-oldalán - örömmel tehetjük közzé mi is, hogy a hihetetlenül kellemetlen és megalázó történet minden bizonnyal véget ért.

A Decapitated ellen még nyáron hangzottak el azok a vádak, hogy Spokane városban, a Thy Art Is Murder bandával tartott koncertjüket követően két hölgyrajongójukat behívták a turnébuszukba, majd csoportos erőszakot követtek el ellenük. A teljes tagságot őrizetbe vették, előzetes meghallgatások is folytak az ügyben, az első tárgyalási napot pedig idén január 16-ra tűzte ki a megyei ügyészség.

A mai napon, pénteken azonban Kelly Fitzgerald megyei ügyész indítványt nyújtott be a nemi erőszakra és a jogtalan fogva tartásra (személyi szabadság megsértésére) vonatkozó minden vád ejtése tárgyában. Mindez azonban nem zárja ki, hogy a lengyel zenészeket a jövőben újból megvádolhassák.

Két hete Steve Graham, a zenekar ügyvédje már olyan nyilatkozatot tett, hogy új bizonyítékok merültek fel az ügyben, melyek súlyos kétségeket támasztanak a két felperes hölgy tanúvallomásának hitelességét illetően. Az ügyészi indítvány következményeként mind a négy zenész hazatérhet Lengyelországba. Emellett Andy Marsh, a Thy Art Is Murder tagja is írásban tanúsította, hogy a szóban forgó egyik hölgy a közönség soraiban igen vadul vett részt a színpad előtti zúzásban, ami egyértelműen megmagyarázza a később rajta talált sérüléseket, melyekről hamisan állíthatta, hogy az erőszak során szerezte azokat.

Az eset még nincs hivatalosan lezárva, de a fentiek tükrében sajnos egy rosszindulatú, a Decapitated ellen irányuló szándékos lejáratási kísérletről lehet szó, melynek minden bizonnyal lesz még akár büntetőjogi, akár polgári peres folytatása. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr2113552955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása